Iš druskos tešlos gaminame žaisliukus Kalėdų eglei

Pigus ir originalus lipdymo būdas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems. Artėjant Kalėdoms tokiu būdu galima pasigaminti gražių žaisliukų eglei.

Dauguma vaikų labai mėgsta lipdyti. Šiais laikais priemonių daug: galime vaikams nupirkti įvairiausių rūšių modelino, plastilino, molio. Ši kartą norime pasiūlyti gal šiek tiek pamirštą medžiagą – druskos tešlą, kurios kiekviena mama lengvai pasidarys namuose. Ši priemonė tikrai tiks ir mažesniems, ir didesniems, nes tikrai nekenksminga, netepa paviršių, gerai nusivalo ir nusiplauna.


Reikia:


300 g smulkios druskos;


200 g miltų;


100 g vandens.


Kaip daryti?


Tešlą iš išvardintų sudedamųjų dalių gerai išminkome ir pusvalandį palaikome šaldytuve, kad truputį atvėstų. Gera tešla turi nelipti prie rankų.


Atvėsusią tešlą dalijame į kelias dalis ir pradedame darbą. Iš jos galime nulipdyti rėmelius nuotraukai, širdeles, medalius, taip pat į tokį tešlos lakštą galima įspausti rankos ar pėdutės atspaudus. Na, o bene dažniausias jų panaudojimas – žaisliukai Kalėdų eglei. Jeigu darysite būtent juos, nepamirškite palikti skylutės virvelei įverti.


Druskos tešlos žaisliukas
Druskos tešlos žaisliukas
Vida Press


Nulipdytus darbelius džioviname vos šiltoje orkaitėje arba ant radiatoriaus. Darbeliai turi išdžiūti, o ne iškepti.


Vida Press


Išdžiūvusius galime palikti natūralios baltos spalvos arba dažome guašu/ akriliniais dažais. Paskui juos galima nulakuoti nagų laku, kuris suteiks blizgesį. Tačiau drąsiai galite palikti darbelius ir nedažytus. 


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis