Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Reikės: 1 poro; 1 baklažano; 1 mažos cukinijos; 200 g pievagrybių; 1 paprikos; 1 nedidelio indelio pomidorų savo sultyse; 1/2 šaukštelio Himalajų druskos; šviežiai maltų pipirų; 50 g sviesto; 500 ml pieno; 100 g smulkiai tarkuoto sūrio („Džiugas“); 40 ml alyvuogių aliejaus;
40 g miltų; 8 vnt. lazanijos lakštų.

Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.

Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.

Bešamelio padažui nedideliame inde ištirpiname 40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami, kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvos. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną, nuolat maišydami užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname 1-2 min., įdedame druskos.

TAVO VAIKAS

Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientisai visą lakštą bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, paskui dedame sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą ir vėl daržoves. Paskutinis lakštas turi būti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu.

Kepimo indą uždengiame folija ir kepame esant 180-190 laipsnių temperatūrai 35 min. Kai liks 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min., kol gražiai apskrus. Prieš patiekdami leiskite lazanijai pastovėti apie 10 min., paskui pjaustykite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis