Kurianti mama Jurgita: gimus vaikams atradau save iš naujo

(1)

Jeigu ir jūs norite tapti mūsų rubrikos „Kurianti mama“ heroje bei papasakoti mums apie savo veiklą, kurią įkvėpė vaikai, rašykite el.paštu portalas@tavovaikas.lt.

Aš esu Jurgita Petrulė. Kaip ir dauguma mamų, save atradusių iš naujo, gimus vaikams. Dievinu megzti ir tai darau visur, kur tik galiu. Bet mano mezgimo istorija prasidėjo gerokai anksčiau nei gimė mano vaikai. Mokydamasi 5 klasėje nusimezgiau savo pirmą suknelę. Tai buvo tokia spalvinga suknelė, kad mokytoja negalėjo patikėti, jog tokio amžiaus vaikas gali taip kantriai megzti su trisdešimčia spalvų. Bet viskas įmanoma, kai labai nori, ir to mane išmokė mano mama. 


Daug dienų prabėgo, ir maža mergaitė tapo žurnaliste. 7 metus po studijų dirbau viename pagrindinių šalies dienraščių ir keliuose žurnaluose, kol vieną gražią rudens dieną į mūsų šeimą atėjo ne vienerius metus laukta dukrytė Izabelė. Ji tikrai visą mūsų gyvenimą apvertė aukštyn kojomis ir perkūrė mane kaip žmogų iš naujo. Atsirado nenuvaldomas noras ją puošti. Gi mergaitė! Ir dar gimusi vieną dieną su manimi - savo mama. Sukūriau tradiciją per mūsų dvigubus gimtadienius puoštis vienodai, kurią sėkmingai pildome iki šiol, nors Izabelei jau šešeri.


Jurgita su šeima
Jurgita su šeima
Asmeninio albumo nuotr.


Asmeninio albumo nuotr.


Kai Izabelei dar nebuvo trejų metų, Dievas į mūsų šeimą atsiuntė dvynius Sofiją ir Vincentą. Buvo tikrai nelengva suktis vienai namuose su trimis mažais vaikais, bet visaip stengiausi rasti laiko pamegzti ir papuošti jau visus 5 šeimos narius. Dažniausiai tai darydavau naktimis, bet augant vaikams po vieną kitą pusvalanduką pavykdavo prie savo pomėgio prisėsti ir dienomis.


Jurgita su šeima
Jurgita su šeima
Asmeninio albumo nuotr.


Sesės
Sesės
Asmeninio albumo nuotr.


Asmeninio albumo nuotr.


Taip nejučia mano kurtų ir megztų rūbelių savo fotosesijoms ėmė prašyti paskolinti draugės, kaimynės. Natūraliai kilo mintis, jog reikia pabandyti megzti ir kitiems. Juolab, kad pradėję lankyti darželį vaikai siaubingai sirgo, tad grįžti į buvusį darbą tiesiog nebuvo galimybių - niekas nebūtų toleravęs tokių dažnų mano nedarbingumo pažymėjimų... Taigi, jau metai, kaip aš mezgu ir prekiauju savo rūbais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje:). Labai džiaugiuosi, jog klientai vertina mano kuriamą kokybę ir grįžta vėl ir vėl. Mano darbų puslapį galite rasti feisbuke – Jurgita Petrule knits.


Labiausiai mėgstu kurti vis naujus modelius. Tada apima toks azartas! Kas gi gausis?.. Aišku, ne visada ir pavyksta iš pirmo karto, tenka ir ardyti, ir ne kartą, kol pavyksta taip, kaip noriu. Esu išprotėjusi perfekcionistė, tad mano klientai gauna tik gerai išbandytus ir patikrintus modelius. 



Dabar dažniau mezgu mamoms nei vaikams, nes Lietuvoje tėvai nelinkę investuoti į greit išaugamus, kad ir puikios kokybės vaikų rūbelius. O mano darbo filosofija tokia, jog kokybišką rūbą galima sukurti tik iš kokybiškų siūlų bei atsakingai dirbant, o tam prireikia nemažai laiko. Tad vaikams mezgu, kai paprašo norintys išskirtinio rūbelio.


Labai mėgstu megzti kardiganus ir savo firminius plačius „sijonus pūstuolius“. Darbo su jais labai daug, bet koks malonumas apima išvydus rezultatą. Dar mane labai džiugina tai, jog mano darbų amplitudė labai plati, pasirinkimas ivairių rūbų taip pat didelis, tad pačiai niekada nebūna nuobodu megzti, nes pabaigusi sijoną galiu imtis kardigano, pabaigusi vienokio tipo palaidinę – kepurės ar šaliko. Taip netampi fabriku, kuris daro tą patį per tą patį. 


Mezgu su itališkais siūlais – nuo medvilnės, viskozės iki merino, alpakos vilnos, mocheros,šilko, priklauso, kokį rūbą mezgu. Nenaudoju nei lenkiškų, nei turkiškų siūlų, nes jų kokybė manęs netenkina, o už savo rūbus aš noriu būti garantuota, kad net ir po metų dėvėjimo jie atrodys puikiai.


Pati nešioju daugumą savo pirmųjų pabandymui megztų rūbų, tad visada žinau, kaip nešiosis siūlas ir tik tada galiu rekomenduoti savo klientėms. Anksčiau nemėgdavau labai ryškių spalvų, bet šį sezoną prisijaukinau ir geltoną, ir koralo raudoną. Labai patinka vadinamoji „nude“ kūno spalva, ji man turi kažkokio neapsakomo švelnumo ir glotnumo. Bet kai mezgu kitiems, pirmiausia įsiklausau, kokios spalvos nori klientė. 


Visada būna įdomu gauti užsakymą, kai paprašo ne vieno rūbo, o kokių trijų. Buvo be galo smagu megzti rudenį vienai Vokietijos lietuvaitei, kuri užsakyto kostiumėlio bei kardigano atvažiavo pasiimti iš kelionės ir su juo išvyko tiesiai į šventę. Labai vertinu tokį pasitikėjimą manimi.


Visai neseniai teko gauti iš užsienio klientų per Etsy platformą labai keistą laišką – vaikinas parašė, kad nori sijono sau. Bet čia gal linksmų plaučių vaikinukas norėjo papokštauti. 


Dar viena mano nuolatinė klientė, beje, žinoma Lietuvos aktorė, kartą labai nustebino. Atsiuntė Kalėdų senelio dovanų maišui dydžiu prilygstantį maišą savo siūlų ir paprašė iš jų visų numegzti daugybę rūbų jos visai didelei šeimai. Tai taip pamažu iki šiol dar mezgu jai ir jos vaikams...


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis