Pirmoji pastorė moteris Lietuvoje: netekusi sūnaus, vėliau tapo daugiavaike

„Šeima – kiekvieno tvirtybė. Būtent joje mes galime rasti visas pamatines vertybes“, – LRT laidoje „Gyvenimas“ sakė Anželika Krikštaponienė, pirmoji mūsų šalyje pastorė moteris.

Erdviuose ir šventiškai išpuoštuose namuose, rusenant židiniui ir žybsint Kalėdų eglutės girliandoms Krikštaponiai gyvena ramybe ir laukimu. Artėjant gražiausioms metų šventėms garsi šiaulietė su Lietuvos žmonėmis dalijasi sėkmingų ir ilgų santykių paslaptimis, kurias išgirsti naudinga kiekvienam: „Net sudėtingiausiose gyvenimo situacijose niekada nemanipuliuojame vienas kito jausmais ir skyrybomis. Visada ieškome išeities, net po didžiausio barnio neiname miegoti neišsikalbėję ir visko nesudėlioję į savo vietas. Su vyru esame ištvėrę ne vieną skaudų likimo smūgį, tačiau visada stengiamės palaikyti vienas kitą ir suprasti. Šeima – tai ramstis, todėl svyruoti jis negali.“


Su vyru Aidu jiedu augina tris vaikus: aštuoniolikmetį Saliamoną, aštuonerių Aroną ir vyresnėlę Akvilę. Tokių atžalų, anot A. Krikštaponienės, galėtų pavydėti daugelis tėvų – trijulė auga gerbdami tėvus, supranta mokslo vertę ir neįtikėtinai gražiai sutaria tarpusavyje.


Tiesa yra tokia, kad Krikštaponių namuose per gražiausias metų šventes būtų galėjęs skambėti keturių vaikų juokas, tačiau vieną sūnų likimas iš poros atėmė tik jam gimus. „Šiandien jam būtų jau 21-eri, bet mažylį palaidojome vos trijų dienų“, – su jauduliu balse kalba moteris. Kaip neprarasti tikėjimo ir nekaltinti visų aplink, šeimą užgriuvus slegiančiam skausmui? Kaip netektį priimti kaip pamoką? Kokios pagalbos tuo metu turėtų sulaukti skausmą išgyvenantys tėvai? Krikštaponiai turi atsakymą. Jų istorija jau įkvėpė ne vieną, o Anželikos tikėjimas į doros kelią atvedė tūkstančius žmonių.


Iškart po Nepriklausomybės pastore tapusios Anželikos ir tuo metu gyvenimo kelio ieškojusio Aido gyvenimus likimas sujungė prieš beveik dvidešimt aštuonerius metus. Abu jie užaugo tikinčiose šeimose, abu visada svajojo apie didelę nuosavą šeimą, abu laukė ir tikėjo, kad vieną dieną sutiks visam gyvenimui skirtą antrąją pusę. Nors šiltiems jausmams nebuvo lemta užgimti iš karto, vis dėlto neilgai trukus jiedu tapo pora, vėliau susituokė, susilaukė trijų vaikų ir šiandien yra pavyzdys kitiems. Kaip Anželika tapo Dievo žodžio skleidėja ir kokių patarimų turi politinių rietenų, skandalų išvargintiems ir baimės dėl ateities sukaustytiems lietuviams?


Įkvepianti pirmosios pastorės mūsų šalyje istorija – apie svarbiausius dalykus: palaikymą, kai jo labiausiai reikia, tikėjimą, šeimos vertybes ir meilę, kuriai nebaisūs jokie išbandymai – laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.LT.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis