3 skanūs ir sveiki patiekalai, kuriuos dovanoja populiari tinklaraštininkė

Pusryčių receptais ir geromis idėjomis dalijasi Berta Garuckė, Adelės mama ir interneto dienoraščio  cukrinisavinelis.lt autorė. 

Kokie jūsų šeimos kasdieniai pusryčiai?


Dažniausiai karaliauja įvairios košės su skirtingais pagardais, omletai, trintų vaisių ir uogų kokteiliai, kartais blynai ar naminiai vafliai ir, žinoma, sveikesni visagrūdės duonos sumuštiniai.


Ką mėgsta ir ką dažniausiai pusryčiams valgo jūsų dukrytė?


Visus patiekalus gaminu tokius, kad juos galėtume valgyti visi. Adelė mėgsta grikių, avižinių dribsnių, sorų kruopų košes, kurias gardinu špinatais, avokadu, vaisiais bei uogomis, omletą, kurį stengiuosi kaskart gaminti su daržovėmis ar žalumynais. Taip pat mielai geria įvairius trintus kokteilius, skanauja kefyro arba jogurto skanėstus su ispaninio šalavijo sėklomis.


Ar visada pusryčius visa šeima valgo kartu?


Darbo dienomis dažniausiai pusryčiaujame dviese su Adele, o savaitgaliais visa šeima skelbiame rimtus drūtus vėlyvuosius pusryčius. Tokiais rytais mes dažniau kepame vaflius, sveikuoliškus bananų, moliūgų ar saldžiųjų bulvių blynus, įvairius keksiukus su daržovėmis.


Kas jums yra taisyklingi pusryčiai?


Savo pusryčių stalo neįsivaizduoju be stiklinės vandens su citrina ar apelsinais ir košės. Manau, košė ir yra vienas geriausių pusryčių pasirinkimų. 


Trys Bertos ir Adelės pusryčių receptai:


Jogurtinis skanėstas su ispaninio šalavijo sėklomis ir trintu mangu (2 porcijos)


Reikės:


200 g natūralaus jogurto;


4 arb. š. ispaninių šalavijų sėklų;


1 banano;


1 mango;


1 kivio;


saujos šilkmedžio uogų.


Kaip gaminti?


1. Natūralų jogurtą sumaišykite su ispaninio šalavijo („chia“) sėklomis, supilkite į indelius ir palikite šaldytuve per naktį, kad išbrinktų.


2. Ryte sutrinkite iki vientisos masės bananą, taip pat mangą.


3. Į paruoštą jogurtą supilkite banano ir mango tyres. Papuoškite kivio ar kitų mėgstamų vaisių gabalėliais, šilkmedžio ar kitomis mėgstamomis džiovintomis uogomis.


Jogurtinis skanėstas su ispaninio šalavijo sėklomis ir trintu mangu.
Jogurtinis skanėstas su ispaninio šalavijo sėklomis ir trintu mangu.
Berta Garuckė, www.cukrinisavinelis.lt


Grikiai su špinatais ir avokadu (2 porcijos)


Reikės:


stiklinės ką tik išvirtų grikių;


1 avokado;


saujos šviežių špinatų;


gabalėlio mėgstamo kietojo sūrio.


Kaip gaminti?


1. Avokadą sutrinkite su špinatais iki vientisos masės. Įpilkite šlakelį vandens, kad masė nebūtų tokia tiršta.


2. Paruoštą avokadų ir špinatų tyrę sumaišykite su tik ką išvirtais grikiais.


3. Grikius pagardinkite keliais plonais griežinėliais kietojo sūrio ir šviežiais špinatų lapeliais.


Grikiai su špinatais ir avokadu.
Grikiai su špinatais ir avokadu.
Berta Garuckė, www.cukrinisavinelis.lt


Omletas su spinatais ir varškės sūriu (2 porcijos)


Reikės:


3 kiaušinių;


50 ml pieno;


2 saujos špinatų;


kelių griežinėlių varškės sūrio;


žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;


1 apelsino.


Kaip gaminti?


1. Kiaušinius išplakite su pienu. Į plakinį suberkite saują smulkintų špinatų ir patrupinkite varškės sūrio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.


2. Omletą galite virti stikliniame inde, kurį įdėkite į puodą su vandeniu arba kepkite kaip įprastai su gabalėliu sviesto.


3. Kitus špinatus suberkite į puodą su šlakeliu apelsinų sulčių ir kelias minutes patroškinkite. 


4. Į lėkštes sudėkite paruoštus špinatus ir iškeptą omletą.


Omletas su spinatais ir varškės sūriu.
Omletas su spinatais ir varškės sūriu.
Berta Garuckė, www.cukrinisavinelis.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis