Ką darome ne taip, kad užsitęsia sloga: 3 dažniausios klaidos

Sloga yra rimtas sveikatos sutrikimas vaikui, ypač, jei jis visai mažas. Bėganti nosis, užsikimšusi nosis, suprastėjusi uoslė – slogos simptomai yra nemalonūs, todėl norime, kad jie kuo greičiau pasibaigtų. Kartais sloga užsitęsia. Štai dažniausios priežastys.

1. Neaiški slogos priežastis


Jeigu nežinome, kas sukėlė slogą, jos gydymas gali užsitęsti. Slogos priežastys gali būti kelios ir bene dažniausiai šaltuoju metų laiku pasitaiko virusų sukelta infekcija, kurios vienas iš simptomų – sloga. Gripo sezonu pasistenkite be priežasties neiti su vaiku į masinio susibūrimo vietas uždarose patalpose. Nepamirškite, kad viena geriausių profilaktikos priemonių yra dažnas rankų plovimas.


Taip pat slogą išprovokuoti gali išvešėję adenoidai, kuriuos turintis vaikas jaučia užgulusią nosį, knarkia miegodamas, jam gali būti sunku kvėpuoti. Išskyras iš nosies gali sukelti ir svetimkūnis nosyje, todėl jei vaikas itin mažas, neatmeskite ir šio varianto. Nelengvai atpažįstama yra ir alerginė sloga, ypač, jei ji paūmėja šaltuoju metų laiku. Tuomet "kaltę" vis varvančiai nosiai neretai suverčiame peršalimui, gydome vaiką įvairiais preparatais, kol paaiškėja tikroji slogos priežastis - alergija.


2. Netinkama nosies priežiūra sloguojant


Sloguojančio vaiko nosį būtina reguliariai valyti. Skalavimas jūros vandeniu efektyvus įvairaus amžiaus vaikams. Jeigu nenorite preparato pirkti, galite tirpalo pasigaminti namuose (1 arbatinis šaukštelis 1 litrui šilto vandens).


Ne visi vaikai moka taisyklingai išsipūsti nosį. Reikia vieną šnervę užspausti ir pūsti kitą trumpais, bet stipriais pūtimais. Kad sumažintumėte spaudimą pūtimo metu, paprašykite vaiką prasižioti pučiant.


Nepiktnaudžiaukite nosies lašais. Jie turi būti lašinami tiek, kiek paskyrė gydytojas ar patarė vaistininkas. Be to, nepatariama jų lašinti ilgiau kaip 3-5 dienas. Prie jų gana greitai nosis pripranta. Be to, lašai nepašalina slogos priežasties, o tik leidžia nosiai kurį laiką lengviau kvėpuoti.


3. Netinkama vaiko aplinka ir režimas


Ar sloguojantis vaikas pakankamai ilsisi ir gauna skysčių? Šie du dalykai labai svarbūs sveikstant, ypač, jei sloga užklupo dėl virusinės infekcijos. Tinka gerti negazuotą mineralinį vandenį, kuris papildo vaiko organizmą mineralais.


Sloguojantis vaikas geriausiai jaučiasi kambaryje, kuriame temperatūra yra 18 - 22 laipsniai. Svarbu nuolat vėdinti patalpą, jeigu oras sausas - drėkinti jį.


Sloguojančiam vaikui patartina miegoti lovoje, kurioje galva būtų aukštėliau. Todėl jei įprastai ir nenaudojate didelių pagalvių, sloguojant jos praverčia.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis