Pagerintas ir dėl to dar skanesnis pyragas TINGINYS

Nekeptas pyragas „Tinginys“ yra daugelio šeimų mėgstamas desertas, kurį iš tiesų labai lengva pagaminti. Tinklaraštininkės „Lieknos bitės“ išbandė patobulintą tinginį, kaip jos pačios sako – „su mažiau nuodėmių, bet nemažiau skanų“.

Manau, kad daugeliui tinginys asocijuojasi su vaikyste ir pirmaisiais bandymais virtuvėje. Mano vyrui – tai vienas mėgstamiausių desertų, o aš, nors ir labai jį mėgstu, visada šiek tiek jaudinuosi, kad tai tikrų tikriausia kalorijų bomba. Norėdama ir pasilepinti (bei palepinti šeimą), ir šiek tiek mažiau griaužtis, nusprendžiau keletą blogųjų ingredientų paversti naudingesniais. Taip, šiuo atveju tai nebus mažiau kaloringas patiekalas, tačiau ingredientai bus išties naudingesni. Ir šis tinginys gauna 2 SMART taškus.


Dalį įprastų sausainių keičia riešutai ir džiovintos uogos.


Sviestą keičia kokosų sviestas (aliejus).


Koks skirtumas nuo tradicinio? Tinginys nebus toks kietas ir standus, bus šiek tiek minkštokas.


REIKĖS:


120 g sausainių;


100 g anakardžių riešutų;


100 g mėgstamų džiovintų uogų (mes naudojome spanguoles);


200 g kokosų aliejaus arba sviesto;


4 v. š. kakavos (nesaldintos);


1 indelio kondensuoto pieno


GAMINIMAS:


Sausainius, riešutus susmulkiname, suberiame uogas.


Kokosų sviestą išlydome puode, supilame kondensuotą pieną, maišome, kol užverda, o tuomet įberiame kakavą.


Į karštą masę įmaišome sausainių-riešutų-uogų mišinį.


Masę pilkite į plastikinį maišelį, palaikykite, kol atvės, o tuomet dėkite bent keturioms valandoms į šaldytuvą.


Skanaus!


Šaltinis: www.lieknosbites.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis