Beata Nicholson: „Aš niekada nebuvau labai į smulkmenas linkusi mama“

Kovo mėnesio TAVO VAIKO žurnalo ypatinga viešnia – 4 vaikų mama Beata Nicholson. Redaktorė Eglė Racevičiūtė su žinoma mama kalbėjosi ne tik buvimą didelės šeimos mama, bet ir ypatingą ryšį su seserimi Odeta.

„Nesu ta mama, kuri visko bijo: išnešti kūdikį į lauką, nes gal sušals ir susirgs, išeiti į gatvę, nes triukšmas ir dulkės. Aš su visais vaikais buvau ir esu savimi, – atvirai pasakoja Beata žurnalui „Tavo vaikas“. – Galima sakyti, kad mano karjera yra namų šeimininkės. Savo veiklą pradėjau Londone, kai ėmiau svarstyti, ką norėčiau veikti. Žinojau, kad noriu turėti vaikų ir rašyti, būti veikli, bet tuo pat metu kuo daugiau laiko skirti šeimai. Taigi, mano karjera – rašymas apie maistą, kulinarijos knygos ir receptai atsirado iš svajonės suderinti karjerą ir motinystę. Norėjau būti užsiėmusi, bet kartu ir laisva, pati savo laiko šeimininkė“.


Du vaikai – jau daug skirtingų kalbų, pomėgių, veiklų, o kai keturi – tai čia jau išvis! Kas padeda, kai dėl reikalų pradeda rūkti dūmai iš galvos? Kaip jūs sau padedate?


Jei bėda, žinau, kad visada padės sesė. Antra vertus, aš nepatiriu labai didelės įtampos. Gal dėl to, kad mudu su vyru vaikus auginame abu, tai nėra tik mano darbas, taip pat ir buities darbai, indaplovė nėra tik mano darbas. Tomas ir aš esame partneriai visose gyvenimo srityse: jis lygiai kaip aš rūpinasi ir mažais, ir dideliais vaikais, ir namais, ir buitimi. 

Kai pavargstu, puikiausiai atsipalaiduoju būdama su savo šeima. Visi žiūrime filmą ar tiesiog pabūname namuose. Man labai patinka mūsų bendros vakarienės, kai kartu keliaujame, kažką veikiame, vedžiojame savo šunis. Man nereikia išeiti iš šeimos, kad pailsėčiau. Šeima man nėra nei lažas, nei darbas, nei vargas, nei stresas. Tiesą pasakius, kaip tik šeima yra mano energijos baterijų įkrovimo punktas. 


Visą interviu su Beata skaitykite naujausiame žurnale „Tavo vaikas“ (nr. 3). str. „Šeima – mano įkrovimo punktas“.


Tavo vaikas nr.3
Tavo vaikas nr.3
Fotografė Nendrė


Kitos temos, kurias rasite naujame, kovo mėnesio, TAVO VAIKO žurnale:


Esame linkę įsivaizduoti, kad garsių žmonių vaikų spintos yra kelių durų ir vos užsidaro dėl gausybės vos betelpančių drabužių. Tikriausiai būna ir taip, tačiau stilistės Agnės Gilytės (35 m.) šeimos spintos sutvarkytos kapsulės principu, todėl sūnų Huberto (7 m.) ir Teodoro (3 m.) vieno sezono drabužiai telpa dviejuose stalčiuose: viename – vieno, kitame – kito vaiko. Kaip suskaičiuoti, kiek ir kokių drabužių vaikui reikia? Skaitykite str. „Du stalčiai drabužių“.


TAVO VAIKAS


Kūdikio sulaukusieji sako, kad pirmi du mėnesiai yra tikros mamos atostogos, nes naujagimis tik žinda ir miega. 

„Pasidžiauk, kol puikiai miega, nes kuo toliau, tuo sudėtingesni bus miego reikalai“, – vienos mamos moko kitas. „Jums atrodo, kad naujagimis puikiai miega, nes turi savo ritmą ir nieko nereikia daryti? – stebisi prof. Vanda Liesienė. – Nieko panašaus! Jis dar tik „augina“ savo miego ritmą, tai rimta ir nelengva užduotis ir mes turime jam padėti“. Skaitykite str. „Miego mėnuo“.


TAVO VAIKAS



Kai gimsta naujas žmogus, kiekvienas jo judesys kažką reiškia, iš pradžių jis juda skatinamas naujagimystės refleksų, po truputį jie turi virsti į normalius fiziologinius, tam reikia tėvų pagalbos ir tinkamų žaislų. Pokalbis su osteopate Migle Biliuviene – str. „Žaiskime kartu!“


TAVO VAIKAS



Didelė mylinti šeima visada gražu, o dar gražiau tiesiogine to žodžio prasme, kai dievas apdovanoja tik dukterimis. 

2 tėčiai, 5 mergaičių ir 4 mergaičių, pasakoja apie savo patyrimus str. „Apdovanoti dukterimis“.


TAVO VAIKAS



Vis daugiau laiko vaikai praleidžia gaudynes ir slėpynes žaisdami ne lauke su kiemo draugais, o su planšetėmis ir išmaniaisiais telefonais rankose. Mokslininkai sako, kad dėl to nyksta ne tik kai kurie gebėjimai, bet ir kūno dalys. Manoma, kad po kelių šimtų metų mažasis pirštelis išnyks, o rodomasis labai išdidės. Įdomu, kaip tai paveiks smegenis? Atsakymas str. – „Geimerių smegenys“.


TAVO VAIKAS


Viršelyje – 9 mėnesių Jonas


Žavi viršelio herojaus Jonuko šypsena pakerėjo redakciją parodoje „Vaikų šalis“. Per fotosesiją berniukas buvo geros nuotaikos, kokios ir būna įprastai, pasak mamos Ramunės. Po fotosesijos taip „lūžo“, lyg atlikęs didžiausią žygdarbį, juokėsi mama. Berniukas visada viskuo patenkintas, ką paduosi, su tuo ir žais, ką pasiūlysi valgyti, tą ir valgys. Pirmagimis – tikra dovana tėvams: neišrankus, ramus, beveik niekada neverkiantis. Dieną praleidęs su mama, vakarais džiaugsmingai pasitinka grįžtantį po darbų tėtį. Jei abu tėvai užsiėmę, puikiausiai žaidžia vienas. 



Fotografė Nendrė. 

„United Colors of Benetton“ drabužėliai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis