5 rekomendacijos, kaip skalbti kūdikių ir mažų vaikų drabužius

Kūdikių ir mažų vaikų drabužius tenka skalbti kasdien, todėl svarbu žinoti, kaip ir kokiomis priemonėmis tai reikia daryti.

Kūdikių ir mažų vaikų oda yra labai švelni ir jautri aplinkos poveikiui. Išskalbti drabužiai ir patalynė tiesiogiai liečiasi su kūdikio oda, todėl svarbu pasirūpinti, kad pasirinktos skalbimo priemonės švariai išskalbtų skalbinius, tačiau būtų kiek įmanoma saugesnės ir švelnesnės odai. Netinkamas skalbiklis ar skalbimo būdas gali sukelti bėrimą, odos dirginimus, taip pat skatinti alergijos atsiradimą. 


1. Kūdikio drabužių skalbimui rinkitės skalbiklį, kurio sudėtyje nėra kvapiklių ir dažiklių. Taip pat venkite skalbiklių, kurių sudėtyje yra natūralių kvapiklių, nes ir jie gali būti stiprūs alergenai. Ant kūdikio drabužių skalbimui skirto skalbiklio pakuotės paprastai būna pažymėta „Sensitive”, „be kvapiklių ir dažiklių“ ar pan. 


2. Stiprias dėmes iš anksto apdorokite dėmių valikliu arba prieš skalbdami užpilkite dėmių valiklio tiesiog ant dėmės. Tokiu būdu dėmė bus pašalinta ir nereikės naudoti didelio skalbiklio kiekio.


3. Verčiau naudokite skalbimo gelį arba gelines skalbimo kapsules, o ne skalbimo miltelius. Gelis yra švelnesnis audiniams, geriau tirpsta vandenyje ir todėl yra mažesnė tikimybė, kad audinyje liks skalbiklio likučių.


4. Laikykitės ant skalbiklio pakuotės pateiktų dozavimo rekomendacijų. Jei skalbiklio dozė yra per maža, dėmės ir nešvarumai gali nedingti ir skalbiniai nebus pakankamai švarūs. Jei skalbiklio dozė yra per didelė, skalbiklio likučiai liks audinyje, o tai gali dirginti odą. Perdozavimas taip pat kenkia aplinkai.


5. Laikykitės drabužių gamintojų pateiktų skalbimo rekomendacijų. Kai kurių drabužių negalima skalbti skalbimo mašinoje. Taip pat turėkite omenyje, kad žemesnė skalbimo temperatūra labiau tausoja audinius ir aplinką. 


Iš visos „Mayeri" produkcijos, kūdikius ir mažus vaikus auginančioms šeimoms labiausiai tinka „Mayeri Sensitive“ serijos gaminiai, kurių sudėtyje nėra kvapiklių ir dažiklių. „Mayeri Sensitive“ gaminiams yra suteiktas Europos Sąjungos ekologinis ženklas, patvirtinantis, kad gaminiai yra efektyvūs (praėję išsamius kokybės testus) ir labiau tausoja aplinką nei konkurentų gaminiai.


Daugiau informacijos rasite „Mayeri Lietuva“ feisbuko paskyroje.




Naudodami „Mayeri Sensitive" galite būti tikri, kad skalbikliai puikiai atliks savo paskirtį ir nekels pavojaus Jūsų kūdikiui.

Užsakymo nr.: PT_54365

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis