Šokio paslapčių vaikus mokanti mokykla kviečia į išskirtinį baleto žvaigždės koncertą

Dešimt metų – tiek šiemet sukanka pirmajai privačiai baleto mokyklai Lietuvoje. Šia proga gegužės 2-ąją dieną Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre organizuojamas Lietuvos tarptautinės baleto akademijos (LTBA) GALA koncertas, subursiantis visus aukštojo meno gerbėjus.


Pagrindinė šio renginio viešnia – pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti Paryžiaus „Grand Operos“ pagrindinė solistė, primabalerina Dorothée Gilbert. Ji savo pasirodymu nudžiugins ne tik aukštojo meno gerbėjus, bet ir įkvėps jaunuosius Lietuvos baleto ir operos solistus.

 

Anot LTBA vadovės ir įkūrėjos Kristinos Sliesoraitienės, kiekvienas jaunas artistas turi savo autoritetą. Jis skatina ir toliau atkakliai dirbti, įkvepia dar labiau siekti meninės karjeros aukštumų, Dorothée Gilbert – viena jų.

 

Koncerte pasirodys ir aukščiausius pasiekimus demonstruojantys šokėjai lietuviai. „Nuo tada, kai pradėjau dėstyti baletą, Lietuvoje atsirado dar 6 baleto mokyklos, o tarptautiniuose konkursuose iškovoti net 44 aukso, 31 sidabro ir 27 bronzos medaliai. Tiek pat kartų pasaulyje skambėjo ir Lietuvos vardas, tad švęsti – tikrai yra ką“, – įsitikinusi akademijos vadovė K. Sliesoraitienė.

 

Per dešimtmetį pasiektiems laimėjimams skaičiuoti nebeužtenka dviejų rankų pirštų, o šis koncertas – dar viena galimybė parodyti, kiek daug Lietuvoje yra jaunųjų talentų. Be pagrindinės renginio žvaigždės Dorothée Gilbert, koncerte taip pat pasirodys geriausi akademijos šokėjai. Juos lydės Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos moksleivių simfoninio orkestro, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivių kuriama muzika. LTBA jubiliejinio renginio dalyviai taip pat turės galimybę stebėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro talentus bei Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjus.

 

Baletas, šokis – tai nepaprasta meno sritis. Čia viskas daroma lėtai ir giliai. Tačiau šiuolaikiniam vaikui tai – ne pati lengviausia užduotis. „Pasukti lengvesniu keliu yra labai lengva. Juk yra tiek daug sričių, kuriose labai greitai galima pamatyti rezultatus. Tačiau baletas, šokis – tai šiek tiek daugiau. Labai noriu, kad ir toliau tai vertintume, kad aukštasis menas būtų švenčiamas“, – teigia akademijos įkūrėja.



Šis dešimtmečiui minėti GALA koncertas – dovana jauniesiems augantiems talentams ir visiems, vertinantiems aukštąjį meną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis