Gimus kūdikiui kai kurie tėvai virkštelę panaudoja keisčiausiems dalykams

Jeigu gimus kūdikiui paprašysite išsaugoti placentą ir virkštelę, medikų personalas greičiausiai neprieštaraus – jau gana seniai gyvuoja tradicija placentą užkasti šalia namų ir pasodinti toje vietoje medį. Tiesa, to pageidauja tikrai nedaugelis.

Užsienyje iš placentos populiaru yra gaminti specialias kapsules, kurias moterys vėliau suvartoja kaip baltymų ir energijos šaltinį.


Apie virkštelės panaudojimą po gimdymo iki šiol esame girdėję nelabai daug. Lietuvoje nėra įprasta pasiimti ją namo ir panaudoti savo šeimos reikmėms. Visgi yra žmonių, kuriems tai svarbu. Jie, pasiėmę po gimdymo nebereikalingą virkštelę, išsaugo ją išdžiovindami ir vėliau jos pagalba sukurdami kone meno kūrinius.


Kaip liudija instagrame surasti pavyzdžiai, virkštelės gabaliukas gali būti įdedamas į papuošalą – pakabuką ar auskarus. Taip pat sudžiovinta virkštelė sulankstoma į širdies formą arba vaiko vardo pirmosios raidės formą ir įdedama į rėmelį su stiklu.


Jūsų dėmesiui – keli tokie pavyzdžiai.


Šiame pavyzdyje sudžiovinta virkštelė natūraliai sudžiūvo į įdomios formos figūrą. Šioji figūra vėliau atkartota sidabriniame pakabuke.




Kitas pavyzdys – kai iš virkštelės sulankstoma širdelės forma ir ji įrėminama. Štai tokia intymi namų puošmena primins šeimai apie kadaise įsčiose mamą ir mažylį jungusį ryšį – virkštelę.



View this post on Instagram

Do you remember the framed #umbilicalcordkeepsake I was dropping back with a client a little while ago? Well, here it is in all its completed glory. ? It brought me so much joy to make this. #placentaart #sacredbeginningsplacentaremedies #sacredbeginningsdoula #postpartum #keepsake #eastmidlands

A post shared by SacredBeginningsBirthServices (@sacredbeginningsbirthservices) on





Šiame pavyzdyje matyti žiedas, kuriame paslėpti net dviejų naujagimių virkštelių galiukai. Kaip rašoma, šiuo žiedu su deimantu yra pagerbiama motinystė.






Visais atvejais virkštelės būna skirtingų ilgių – vienų pasitaiko ilgesnės, kitų – trumpesnės. Šiame pavyzdyje matome gana ilgą virkštelę, kurią sudžiovinę tėvai išraitė žodį „Love“ (angl. meilė).






Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis