Kaip nešioti kūdikį, kad jis atsirūgtų

Nesvarbu, maitinate krūtimi ar buteliuku, reikia padaryti trumpą pertraukėlę, kad mažylis atsirūgtų. Atsirūgus „išeina“ nurytas oras. Jeigu jo susikaupia skrandyje, kūdikis per greitai pasijunta sotus. Buteliuku maitinamiems reikia padėti atsirūgti net ir kelis kartus per maitinimą ir būtinai po valgio.

Galva ant peties


Prisiglauskite prie savęs kūdikį taip, kad rankos būtų jums ant peties. Viena ranka kūdikį prilaikykite už užpakaliuko. Kūdikio kojos turėtų būti sulenktos per kelius. Kita ranka prilaikykite galvą. Nespauskite kaklo ir netapšnokite per nugarą. Tai nepadeda atsirūgti ir gali paskatinti atpilti pieno.


Pilvu į apačią


Atsisėskite ir pasiguldykite kūdikį pilvu ant kojų, kad pečiai ir krūtinė būtų šiek tiek pakelti, o rankos kristų žemyn. Pakelkite aukštyn savo koją. Mažylio užpakaliuką prilaikykite ranka. Švelniai patapšnokite per užpakaliuką – mažyliui tai labai patinka, jis džiaugiasi, krykštauja, o kartu išeina oras.


Atsisėdus


Pasisodinkite kūdikį ant vienos kojos, o kita – šiek tiek pakelta prilaikykite nugarą (kad sėdėtų pusiau gulomis). Vienu delnu prilaikykite galvą, kitu trumpai pamasažuokite pilvą švelniais stumiamaisiais judesiais nuo savęs ir savęs link.


Kartais kūdikiai neatsirūgsta ir gerai jaučiasi.
Kartais kūdikiai neatsirūgsta ir gerai jaučiasi.
Shutterstock nuotr.



- Kaskart pamaitinę kūdikį palaikykite, kad atsirūgtų. Kartais tam prireikia kelių sekundžių. Neatsirūgusiam gali pūsti pilvą arba mažiukas gali būti neramus.


- Jeigu panešiotas neatsirūgsta, maitinkite toliau. 


- Jeigu naujagimis neatsirūgsta, iš karto po maitinimo neguldykite ant nugaros, geriau panešiokite ant rankų. Kai užmigs, guldykite ant šono.


- Jeigu pavalgęs naujagimis zirzia (priežasčių gali būti daug: per daug pavalgė, o gal kamuoja pilvo diegliai), išmaudykite – šiltas vanduo puikiai atpalaiduoja ir ramina.


- Kartais kūdikiai neatsirūgsta ir gerai jaučiasi. Viskas priklauso nuo to, kaip mažylis valgo – godžiai ar ne. Jeigu pamaitintą laikote kelias minutes, kad atsirūgtų ir neatsirūgsta, vadinasi, kūdikis valgė ramiai ir į jo skrandį nepateko oro. Naktį nereikia kūdikio ilgai laikyti, kad atsirūgtų – apsimiegojęs nuryja mažiau oro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis