Išradingi būdai atšvęsti kiekvieną mažylio mėnesį

Eva – trijų vaikų – Mažvydo (7 m.), Žygintos (5 m.) ir Žemynos (10 mėn.) – mama. Vietoje nenustygstanti šiaulietė visur spėja, dalyvauja mamyčių grupėse, veiklose ir forumuose, o savo patirtimi nuo šiol dalysis ir „Tavo vaiko“ puslapiuose.

Dažna pirmagimio sulaukusi šeima simboliškai pamini kiekvieną mažylio mėnesį iki pirmojo gimtadienio. Tradicija išties verta apmąstymo, mat būtent iki metų kūdikių išvaizda ir pasiekimai keičiasi sparčiausiai. Kiti ypatingą reikšmę suteikia tik pusmečio sukakčiai. Yra ir tų, kuriems svarbus paskutinis vienaženklis, devintasis mėnuo, juk būtent tiek vaikutis augo ir mamos įsčiose.


Minėti „mėnesiadienius“ ar ne – kiekvienos šeimos pasirinkimas. Vis dėlto, jei kasmėnesinė atskaita jums atrodo per dažna, siūlome simboliškai paminėti bent pusmečio sukaktį.



Dominykas
Dominykas
Asmeninio albumo nuotr.


Pusmetis – tai toks atskaitos taškas, kai mamos jau galvoja apie kūno linijų dailinimą ir matuojasi prieš gimdymą nešiotus drabužius, o kūdikiai jau ne tik valgo, miega ir kakoja, bet ir aktyviai guguoja, bendrauja ir pasaulį tyrinėja šliauždami, ropodami. Kai kurie bando ir atsistoti. Taigi jei minėsite pusmetuką, keletas patarimų jums:


VIETA: namai, gamta (puikiai tiks buto svetainė, namo kiemas, sodo pavėsinė ar parko aikštelė, jei tik leidžia oro sąlygos).


ŠVENTĖS TRUKMĖ: iki valandos (nepamirškite, kad tokio amžiaus kūdikiams dar labai svarbus miegas. Jų šventė, tad reikia paisyti jų interesų).


PERSONAŽAS/ANIMATORIAI: apie juos pamirškite, iki vaikui sukaks bent 2 metai.


DEKORACIJOS: jei turite laiko ar galite tam skirti finansų, pasirūpinkite širdžiai mielomis dekoracijomis, bet šiai progai jos tikrai nėra būtinos.


SVEČIAI: įprastai ši proga minima glaudžiam šeimos rate. Jei pageidaujate, pakvieskite švęsti ir kitus artimuosius. Toks kvietimas išties pradžiugintų senelius, krikšto tėvus ar šeimos draugus. Tik pamąstykite, ar didelis žmonių kiekis neišgąsdins ir neišvargins mažylio. Jo poreikiai – jūsų prioritetas.


VAIŠĖS: nepersistenkite, tikrai pakaks simbolinio torto su skaičiuku. Sukaktuvininkas vis tiek jo neragaus, o savo kulinarinius sugebėjimus galėsite atskleisti per pirmąjį gimtadienį.


DOVANOS: jei iš artimųjų sulauksite klausimo, ką dovanoti, ar patys būsite pakviesti į pusmečio sukakties minėjimą, neprašausite įteikę balioną su mėnesių skaičiumi, lavinamąjį žaisliuką, kramtuką, medžiaginį ar masažinį kamuoliuką. Brangesnės dovanos – stumdukas, šokliukas, vaikštynė ir pan. „agregatai“ – paprastai būna per vėlyvos dovanos pirmajam gimtadieniui.


VISADA pasitarkite su tėvais ir sužinokite jų nuomonę, kad jūsų išrinkta dovana neliktų stūksoti pamiršta kampe. Nepamirškite, kad išmintingas sprendimas – vaikų parduotuvių dovanų čekiai.


NUOTRAUKOS: nors dažna mama išradingai mažylį nufotografuoja kas mėnesį, būtent pusmetis – tinkama proga surengti pirmąją šeimos fotosesiją.


DUOMENŲ FIKSAVIMAS: nepamirškite kas mėnesį fiksuoti mažylio duomenų ir pasiekimų. Galbūt šiandien jums atrodo, kad puikiai atsimenate kelių mėnesių svorį ir ūgį, bet po kelerių metų tikrai teks ilgokai laužyti galvą, norint prisiminti, kada prasikalė pirmasis dantukas, kada jūsų atžala ėmė vartytis ar ropoti. Įprastai dar gimdymo namų kraitelyje šiems duomenims fiksuoti gaunate specialias knygutes, tad skirkite keletą minučių per mėnesį joms užpildyti.


Eliotas
Eliotas
Asmeninio albumo nuotr.



Naujausiame žurnalo TAVO VAIKAS numeryje aptariama pirmojo gimtadienio šventė!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis