4 porcijoms reikės:
- 5 vidutinio dydžio kiaušinių;
- apie 500 g maltos kiaulienos, jautienos ar maišyto faršo;
- šiek tiek druskos;
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
- šaukšelio maltų čiobrelių;
- pusės šaukštelio petražolių;
- pusės stiklinės miltų ir tiek pat džiuvėsėlių;
- lašiuko aliejaus.
4 kiaušinius virkite apie 7 minutes, tuomet užpilkite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Nulupkite. Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais, druska, gerai išminkykite (tai labai svarbu!) ir suformuokite 4 rutuliukus, iš kurių darysite blynelius. Į mėsos paplotėlius dėkite atvėsusį kiaušinį, formuokite "cepeliną". Paskutinį kiaušinį palikite plakiniui. Suformuotą mėsos kukulį pavoliokite miltuose, po to kiaušinio plakinyje ir galiausiai - džiuvėsėliuose. Kepkite giliame puode, įkaitintame aliejuje apie 10 minučių.
Labai skanu kartu su šviežiomis daržovėmis!