Kaip apskaičiuoti gimdymo datą?

"Moterys dažnai suklysta pačios, tuo pačiu metu suklaidindamos ir gydytoją, kai skaičiuoja savo nėštumo terminą. Reta kuri tiksliai gali pasakyti savo pastojimo datą, dėl to dar kartą noriu priminti, kad terminas skaičiuojamas nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos", - sako gydytoja ginekologė Ingrida Kravčenkienė.


Kaip tik nuo tos dienos, pridėjus keturiasdešimt savaičių, ir skaičiuojama gimdymo data. Tačiau ne visų moterų ciklas yra reguliarus, ne visos tiksliai ir atsimena, kada pastojo, dėl to patartina patikslinti nėštumo dydį ir gimdymo terminą echoskopu per pirmą apsilankymą pas gydytoją. Geriausia – iki dvyliktos nėštumo savaitės.


"Jeigu tai padarote iki dešimtos nėštumo savaitės, tuomet gimdymo terminą nustatyti pavyksta labai tiksliai. Jį reikėtų žinoti ir nesiblaškyti. Po dvyliktos nėštumo savaitės numatomą gimdymo datą nustatyti kur kas sunkiau ir tuomet prasideda įvairios variacijos. Įprastai moteris, kuriai rūpi būsimas vaikelis, tikrai nelaukia trijų mėnesių, kol apsilankys pas gydytoją", - sako I. Kravčenkienė. 


Tai įdomu: skaičiuojama, kad 5-10 proc. nėščiųjų gimdymas neprasideda laiku, o maždaug 20 proc. visų nėščiųjų gimdymą reikia skatinti.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis