Ką veikti: žaidimų idėjos mažiems vaikams

Improvizuodami, pasitelkdami kūrybiškumą, mes galime sukurti kažką, kas nereikalaus didelių piniginių išlaidų, ką bus galima panaudoti ne vieną kartą (saugant ir tausojant gamtą) ir kas teiks didelį džiaugsmą mūsų atžaloms, nes brangūs žaislai neprilygs tėvų ir vaikų kartu sukurtiems ir įgyvendintiems projektams. Svarbiausia – kantrybė, noras, kokybiškas laikas kartu.

Laura Čirbienė – ne tik ikimokyklinio ugdymo pedagogė, tačiau ir beveik trejų Motiejaus mama. Ji sako, kad, norint praleisti laiką su vaiku kokybiškai, nebūtina pirkti brangiausių žaislų – pasitelkite savo kūrybiškumą, atraskite valandą, kurią skirsite TIK savo mažyliui, tuomet ne tik žaisite, bet ir kursite ryšį su vaikučiu.


1. "Šulinys": pasirinkite nedidelę minkštą dėžutę, jos viršuje iškirpkite tiek skylučių, kiek spalvų kamštelių turite. Kiekvieną skylutę pažymėkite tam tikra jų spalva. Vaikutis turi mesti kamštelius į jiems priklausančias skylutes. Taip vaikas mokosi spalvų, plečia savo kalbos žodyną, mokosi atpažinti vienodus daiktus, lavina smulkiąją motoriką. Užtruksite vos kelias minutes, o džiaugsmas ir vaiko susidomėjimas veikla – garantuotas!


2. Žaidimas „Suskaičiuokime spalvas“: pasiimkite A3 formato baltą lapą, kuriame nupieškite bei nuspalvinkite įvairių spalvų burbuliukus, juos išskirkite sudėties ir lygybės ženklais. Vaikas turi sudėti kamštelius pagal spalvas tokia tvarka, kokia jūs nupiešėte spalvotuosius burbuliukus. Dėliodami galite su vaikučiu kalbėti apie tai, kokias spalvas dedate, kokios ženklų reikšmės, taip pat kartu galite padėti suskaičiuoti kamštelius. Taip bus ugdomi matematiniai gebėjimai, plečiama sakytinė kalba, lavinama smulkioji motorika, vaikas mokysis spalvų ir dėlioti tam tikra tvarka.


Žurnalą TAVO VAIKAS pirkti internetu pigiau - tik 2.99 Eur/vietoj 3.99 Eur. Spausk NORIU!


3. „Šimtakojis“ – labai paprastas užsiėmimas, kuris tiks vaikučiams nuo 1,5 metukų. Pasiimkite storesnę virvutę, viename gale padarykite mazgelį. Vėliau turimų kamštelių viduryje išdurkite skylutes. Leiskite vaikučiui verti juos, rinktis spalvas. Pasitelkus daugiau kūrybiškumo, galite pridėti akytes, kojytes – šimtakojis atrodys gyvesnis, linksmesnis! Galėsite ne tik išverti ir keisti jo formą, spalvas, tačiau tai gali tapti ir labai smagiu žaislu!


4 „Spalvotoji dėlionė“. Ant balto popieriaus lapo (geriausiai A3 formato) nupieškite bet kokį skaičių. Visą jį nuspalvinkite tam tikrų spalvų kvadratėliais (kad atitiktų turimų kamštelių spalvas). Vėliau leiskite vaikui dėlioti kamštelius į jiems priklausančias vietas. Šio žaidimo metu ugdysite vaiko smulkiąją motoriką, mokysite spalvų, skaičiuosite kamštelius bei plėsite žodyną. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis