Lietuvos zoologijos sodas skelbia naujo sezono pradžią

Penktadienį pradedamas Lietuvos zoologijos sodo 82-asis sezonas. Tiesa, tebegaliojant karantinui, jo pristatymas bus virtualus, nors pačiame Zoologijos sode gyvenimas tebeverda įprastai.

Kaip skelbiama daugiau kaip prieš 80 metų Kaune, Ąžuolyno pakraštyje, garsaus gamtininko Tado Ivanausko įkurdinto Lietuvos zoologijos sodo pranešime, penktadienį, 10.00 val., feisbuko paskyroje tiesioginių transliacijų metu bus galima išvysti gyvūnų pristatymus. Jie truks kelias valandas.


Pirmiausia Plėšriųjų žinduolių skyriaus gyvūnų prižiūrėtojai supažindins su savo globotiniais – snieginiais leopardais, lūšimis, liūtais. Vėliau – vaizdai ir pasakojimai apie kanopinių žinduolių skyriaus gyvūnus – žirafas, kengūras, zebrus. Dar vėliau Šaltakraujų gyvūnų skyriaus darbuotojai papasakos apie roplius: balinius vėžlius, vandenines agamas, tinklinį pitoną bei kaimaninį krokodilą, galiausiai prižiūrėtojai iš Paukščių skyriaus – apie skraidančius Egipto šunis, javinius ryžinukus ir agapornius.


Stebint tiesiogines transliacijas per https://www.facebook.com/ZoologijosSodas/, taip pat bus galima pažinti nuostabius gyvūnus iš viso pasaulio, sprendžiant smagias užduotėles, bei dalyvauti piešinių konkurse „Mano mylimiausias laukinis gyvūnas“.


„Bus išrinkti net trys daugiausia „like“ paspaudimų surinkę piešiniai, kurių autoriai bus apdovanoti puikiais prizais. Kokybiškas piešinių nuotraukas su autoriaus vardu, amžiumi ir trumpu komentaru prašome siųsti mums žinute į Lietuvos zoologijos sodo feisbuko paskyrą“, – teigia Lietuvos zoologijos sodo atstovai.


ELTA primena, kad, Vyriausybei priėmus sprendimą sušvelninti karantino reikalavimus, nuo kitos savaitės bus leidžiama laisvalaikio veikla lauke, parkų, lauko zoologijos ir botanikos sodų lankymas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis