Pykina? Bus mergaitė! – gydytoja atsako, kiek tiesos tame yra

Kad ir kiek mokslinės informacijos turėtume, vis tiek neretai labiau tikime iš amžių glūdumų atkeliavusiais prietarais ir mitais. 

Konsultuoja gydytoja ginekologė Ingrida Kravčenkienė


PYKINA? BUS MERGAITĖ


Besilaukiančiąsias berniukų pykina lygiai taip pat dažnai, kaip ir besilaukiančiąsias mergaičių. Vaiko lytis šiuo atveju niekuo dėta – už pykinimą „atsakingą“ hormoną gamina mamos organizmas.


PILVUKO FORMA PARODO VAIKO LYTĮ


Sakoma, kad atsikišęs, aukštai pūpsantis pilvukas rodo, jog moteris laukiasi berniuko, o jei pilvukas mažiau pastebimas, yra žemiau nusileidęs – mergaitės. Ją lemia vaisiaus padėtis, vaisiaus vandenų kiekis ir jo dydis. Kai vaisius sėdi, pilvas labiau atsikišęs, statesnis, kai padėtis dar nestabili arba galva žemyn - apvalesnis, kai daugiau vandenų, taip pat apvalesnis, kai mažiau – pailgesnis. Kuo vaisius didesnis, tuo pilvas didesnis, labiau atsikišęs ir statesnis, o berniukai dažnai gimsta didesni nei mergaitės, taigi, toks spėjimas turi pagrindą.


VAISIAUS ŠIRDUTĖS PLAKIMO DAŽNIS RODO LYTĮ


Vaisiaus širdies ritmą lemia vaisiaus amžius, vaisiaus aktyvumo lygis tuo metu, kai daromas tyrimas. Jei dažnis didesnis nei 140, tai jokiu būdu nerodo, kad laukiatės mergytės.


NORISI SŪRAUS – BERNIUKAS, NORISI SALDAUS – MERGAITĖ


Nesąmonė, maisto norų pokyčiai tik patvirtina, kad laukiatės, taip nutinka dėl pasikeitusių hormonų. 


MERGAITĘ IŠNEŠIOTI SUNKIAU NEI BERNIUKĄ


Nuo lyties tai nepriklauso. Manyčiau, kad tas mitas atsirado dėl menkinančio požiūrio į moterį, nes berniukas neva visada yra geriau, jis – giminės tęsėjas. Mamos, kurios pagimdė sūnus, žiūrėdamos į praeitį, galvoja, kad berniuką nešiojo lengviau, nes visi jo laukė, visi gyrė. Net šiandien apie 70 proc. šeimų pirmo vaiko vis tiek nori berniuko. Nėštukę kokios babytės be ultragarso tyrimo vis dar „paguodžia“: „Turbūt nešioji mergaitę, nes visą tavo grožį pavogė...“ 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis