Akušerė pasidalino - kada nėščiajai reikėtų nedelsiant kreiptis į gydytoją?

Akušerė Aušra Urbonienė dalinosi informacija apie nėštumo ir gimdymo ypatumus. Akušerė atkreipė dėmesį į būkles, kuomet vertėtų sunerimti ir nieko nelaukus kreiptis į gydytoją.

KRAUJAVIMAS


Viena tokių būklių, kuomet reikėtų nedelsti - kraujavimas. Pamačius bent 1 šaukštą šviežio kraujo, akušerė A. Urbonienė rekomenduoja važiuoti į gimdymo namus, nes, pasak specialistės, nėščioji neturėtų kraujuoti.


VAISIAUS JUDESIŲ NEBUVIMAS


Daugelis moterų skaičiuoja vaisiaus judesius, tačiau reikia nepamiršti ir kad vaikelis miega. 2 valandų laikotarpiu 2 judesiai, miego ciklas 40 minučių. Per 2 valandas nejaučiant vaisiaus judesių, akušerė rekomenduoja išgerti sulčių ar suvalgyti kažką saldaus. Jei tai mažylio neišjudina ir situacija nepasikeičia, rekomenduojama važiuoti į ligoninę.


NUBĖGĘ VAISIAUS VANDENYS


Vaisiaus vandenų nutekėjimas dažnai, tačiau ne visada, reiškia gimdymo pradžią. Įtarūs, kad nubėgo vaisiaus vandenys rekomenduojame vykti į nėščiųjų ar gimdyvių priėmimą, kur specialistai priims tolimesnę jūsų nėštumo priežiūros taktiką. Delsti nederėtų, kadangi ilgas bevandenis laikotarpis didina naujagimio infekcijos riziką.


AUKŠTAS KRAUJO SPAUDIMAS


Aukštas kraujo spaudimas sveikai nėščiajai (daugiau nei 140/90 mmHg) – grėsminga būklė, kurią galite pajusti net ir neturėdami kraujo spaudimo matavimo aparato. „Jei jaučiate apsunkėjusį kvėpavimą, mirgėjimą akyse, skausmingumą po šonkaulių lanku, tikrai reikėtų vykti į ligoninę“ – teigia specialistė.


NENUMALDOMAS NIEŽULYS


Noras kasytis, iki žaizdelių. dominuoja delnų, padų niežulys. Tokia būklė būdinga nėščiųjų ligai – cholestazei, kuomet padidėja kepenų fermentai. Šiai būklei turi būti taikomas specifinis gydymas.


SKAUSMINGI, BESIKARTOJANTYS GIMDOS SUSITRAUKIMAI


„Jaučiant pilvo kietėjimą, pasikartojantį pulsavimą, tikėtina, jog jums prasidėjo paruošiamieji sąrėmiai ir gimdos kaklelis ėmė trumpėti“ – sako akušerė A. Urbonienė. Sąrėmiai, prasidėjus gimdymui, tampa ritmiški, kartojasi kas 10 minučių, nuo paruošiamųjų sąrėmių pradžios iki gimdymo dar praeis nemažai laiko, tačiau, vis tiek jau rekomenduojama vykti į nėščiųjų ir gimdyvių priėmimą arba gimdymo namus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis