Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

Štrudelis yra vienas populiariausių desertų visame pasaulyje. Yra įvairiausių štrudelio variacijų: šeimininkės juos gamina su vyšnių, braškių, kriaušių, riešutų, varškės, aguonų ir kt. įdarais. Tačiau vienas populiariausių receptų – štrudelis su obuoliais.

Pagrindinė pavykusio štrudelio paslaptis yra gebėjimas taip iškočioti tešlą, kad ji taptų kone permatoma.

Pagaminti štrudelį nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Įsitikinsite, jei šeimą nuspręsite palepinti šiuo mūsų rekomenduojamu štrudeliu.

Reikia:

6 obuolių;

250 gramų miltų;

125 ml vandens;

1 kiaušinio;

2 šaukštų cukraus;

1 šaukštų cukraus pudros pyrago apibarstymui;

2 šaukštų aliejaus;

džiūvėsėlių tešlos pabarstymui;

50 gramų sviesto;

cinamono pagal skonį.

Gaminimas:

Į miltus supilkite vandenį ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite stalą miltais ir pradėkite tešlą minkyti. Gerai išminkyta ji būna elastinga ir nelimpa prie rankų.

Suminkytą tešlą dubenyje uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje pastovėti.

Plonai iškočiokite tešlą. Kočiodami patempkite tešlą rankomis už kraštų, kad būtų kuo plonesnė.

Pabarstykite tešlą džiūvėsėliais.

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Obuolius sudėkite ant tešlos, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Sukite tešlą kaip vyniotinį, kraštus užtvirtinkite. Su šakute padarykite kelias skylutes tešloje.

180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 30 minučių.

Išėmę štrudelį, aptepkite jį sviestu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę.

Iškeptą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis