Vaikų gynimo dieną moksleiviams įteikti Mažieji Kristoforai

Vaikų gynimo dieną sostinės Valdovų rūmų terasoje 11 gabių moksleivių įteikti Mažojo šv. Kristoforo žymens apdovanojimai. Vilniaus meras Remigijus Šimašius apdovanojo talentus už pasiekimus mokslo, kultūros ir meno, sporto bei savanorystės srityse, Vilniaus ir Lietuvos garsinimą.

Pasak mero, apdovanojimas moksleiviams yra ne vien pasiekimų pripažinimas ar padėka, bet ir moralinis įpareigojimas toliau kurti ateities Vilnių.


Pirmąkart Vilniaus mero ir moksleivių susitikimas vyko virtualioje platformoje dar kovo 11-ąją, primenama savivaldybės pranešime, o atminimo ženklų įteikimas buvo atidėtas Vaikų gynimo dienai, kai tik buvo galima organizuoti iškilmingesnį renginį.


Mažojo Kristoforo žymens apdovanojimas atiteko net keliems Vilniaus licėjaus mokiniams. Aktyvus daugybės konkursų ir olimpiadų laureatas Antanas Gražulis apdovanotas už laimėjimus filologijos mokslų srityse bei kūrybiškumą.


Bendrai veiklai suburti žmones puikiai gebantis Marius Mikelionis apdovanotas už laimėjimus gamtos ir tiksliųjų mokslų srityse. Aktyvus licėjaus bendruomenės narys Aldas Lenkšas apdovanotas už laimėjimus tiksliųjų mokslų srityje.


Puikių lyderio savybių turinčiam Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokiniui Radvilui Pelaniui apdovanojimas atiteko už laimėjimus tiksliųjų bei gamtos mokslų srityse bei už iškalbą debatuose.


Už koncertine veiklą ir laimėjimus tarptautiniuose konkursuose Mažojo Kristoforo žymens apdovanojimą pelnė Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai talentinga smuikininkė Ugnė Katinskaitė ir perkusininkas Augustas Būrė.


Meniška ir kūrybinga Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos mokinė Deimantė Tamašauskaitė Mažojo Kristoforo žymens apdovanojimo nusipelnė už koncertinę veiklą ir laimėjimus tarptautiniuose pianistų konkursuose.


Malgožata Patricija Minkel, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos ir Vilniaus šv. Jono Pauliaus II gimnazijos mokinė, apdovanota taip pat už koncertinę veiklą bei laimėjimus tarptautiniuose konkursuose.


Ryžtingas, apie aukščiausius pasiekimus svajojantis, Vilniaus miesto sporto centro auklėtinis Gytis Chasažyrovas apdovanotas už laimėjimus tarptautinėse sportinės gimnastikos varžybose.


Sebastian Konecki, Vilniaus šv. Jono Pauliaus II gimnazijos mokinys, Mažojo Kristoforo žymens apdovanojimo nusipelnė už pasiekimus šuolių į vandenį sporto srityje ir laimėjimus tarptautinėse varžybose.


Aktyviai, talentingai ir itin kūrybiškai įvairių pilietinių akcijų iniciatorei, Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje auklėtinei Marijai Kudriavcevai apdovanojimas atiteko už laimėjimus pilietiškumo – savanorystės, labdaros, verslumo – srityje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis