Kauno policija suteikė moksleiviams progą geriau susipažinti su pareigūnų darbu

Vyresniųjų klasių moksleiviai naujausio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pastato Žaliakalnyje prieigose galėjo iš arti stebėti kriminalistų darbą tiriant žmogžudystę ar ginkluotų pažeidėjų sulaikymą, kurį pademonstravo Mobilaus būrio pareigūnai, taip pat – pasimatuoti antiriaušinę aprangą, palaikyti rankose tikrą ginklą ar susipažinti su keturkojais pareigūnais. Tokią progą moksleiviams suteikė po keletą metų dėl pandemijos trukusios pertraukos vėl organizuotas atvirų durų renginys, kuriame apsilankė beveik 300 jaunųjų kauniečių, – praneša Kauno apskr. VPK.


„Po sunkios kovos su COVID-19 pandemija, šiandien vėl galime atverti duris moksleiviams ir papasakoti apie savo profesiją, parodyti naujausias mūsų darbo priemones“, – renginio metu kalbėjo Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas. Jam antrino ir šios valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Greblikaitė, išreiškusi viltį, kad policijos pareigūnų pasirodymai moksleivius sudomins, o geriau pažinę šią profesiją, moksleiviai rimtai pasvarstys apie tokį darbą ateityje.

 

Vyresniųjų klasių moksleiviai turėjo progą susipažinti ir su policijoje naudojamomis specialiosiomis transporto priemonėmis. O bendruomenės pareigūnai pasakojo, kaip tapti jaunaisiais policijos rėmėjais ir kvietė dalyvauti loterijoje bei laimėti prizus. Moksleiviai dar galėjo pasivaikščioti po naujausią Kauno apskr. VPK pastatą. Atvirų durų dienos lankytojų laukė ir Lietuvos policijos mokyklos, Mykolo Romerio universiteto atstovai, kurie paaiškino, ko reikia norint tapti policijos pareigūnu, pasakojo apie studijas ir keliamus reikalavimus, norint studijuoti šią profesiją. Renginiui baigiantis, visi buvo pakviesti pasivaišinti kareiviška koše bei karšta arbata.

 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis