Keksiukai su nutella: lengva kaip 2×2 ir neišpasakytai skanu

Mano pasididžiavimas, atradimas, didžiausias džiaugsmas ir skaniausias iš skaniausių Donna Hay's keksiukų receptas.

Keksiukai su nutella

Ranką prie širdies dedu – šie geriausi. Man jie tokie... neatsivalgomi. Nutellos plutelė traški, traški, tai mane ir papirko. Prie progos siūlau pasibandyti ir įsimylėti.

10 didelių keksiukų (arba 12, jei nebūsit tokie gobšūs, kaip aš, ir po mažiau į formeles pilsit):

140 kambario temp. sviesto

100 g cukraus

3 kiaušiniai

1 a.š. vanilinio cukraus

200 g miltų

žiupsnelis druskos

1,5 a.š. kepimo miltelių

10 (arba 12 a.š. nutellos)

Eiga:

minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Galima mikseriu – kokias 2 minutes. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Berti vanilinį cukrų.

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir suberti į masę. Išmaišyti iki vientisumo.

Į kiekvieną formelę krėsti tešlą, kad liktų 1-1,5 cm nuo viršaus. Tuomet dėti po šaukštelį nutellos ir dantų krapštuku išsukti nutellą paviršiuje, kol visas pasidengs.

Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

Asmeninio albumo nuotr.

Ar jau iškepę, galima patikrinti įbedus dantų krapštuką. Jei jis neapsivelia tešla – valio, keksiukai iškepę.

Asmeninio albumo nuotr.

Lengva kaip 2×2, skanu neišpasakytai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis