Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

2 burnoje tirpstantys gardumynai iš braškių

Šie desertai pamalonins kiekvieną į jūsų namus užklydusį svečią, didelį ir gardų „ačiū“ pasakys ir jūsų vaikai.

1 receptas: braškių tiramisu


Pavadinti šį desertą tiramisu galima tik iš dalies. Kaip ir garsiajame itališkame deserte, čia prireiks damų pirštelių bei sluoksniavimo.


Reikia:


250 g maskarponės sūrio;

200 ml 35 proc. grietinėlės;

400 g braškių;

150 g miltinio cukraus;

20 vnt. damų pirštelių sausainių.


Gaminimas:


Maskarponės sūrį išsukti su 100 gramų miltinio cukraus, pridėti iki standumo išplaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišyti.

200 gramų braškių trintuvu sutrinti iki vientisos masės su 50 gramų miltinio cukraus.

Į pasirinktą formą dėti pirmą sluoksnį sausainių ir užpilti puse trintų braškių masės. Ant viršaus užpilti pusę sūrio ir grietinėlės masės.


Dėti antrą sluoksnį damų pirštelių sausainių. Užpilti likusias trintas braškes ir likusią sūrio-grietinėlės masę.

Likusias uogas perpjauti į 3-4 dalis ir jomis uždengti visą viršų.

Palikti šaldytuve kelioms valandoms.


Vida Press


2 receptas: vaivorykštinis ledų desertas


Kadangi šis desertas labai paprastai pagaminamas, nelaukite, kol ateis svečių, palepinkite juo save ir savo šeimą jau dabar.


Reikia:


2 bananų;

300 g braškių;

3 kivių;

300 g vanilinių ledų;

Mėtos lapelių.


Gaminimas:


Vaisius ir uogas palaikykite šaldytuve, kad atšaltų.

Atskirai sutrinkite trintuvu bananus, tada - braškes ir kivius.

Ledams leiskite pabūti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Sluoksniuoti taip: bananai, kiviai, braškės, ledai.

Viršų papuošti mėtomis.

Vida Press

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?