Primena vaikystę: šalta vaisių ir uogų sriuba

Karštą vasaros dieną norisi valgyti gaivius patiekalus. Šalta vaisių ir uogų sriuba būtent tokia ir yra.

Reikia:

makaronų;

vaisių ir uogų;

krakmolo.

Šiai sriubai tinka mėgstamos uogos, vaisiai tinka šaldyti, džiovinti ar švieži, pagal kiekvieno skonį ir sezoną (obuoliai, razinos, braškės, serbentai, vyšnios, slyvos, rabarbarai ir panašiai). Tik jei uogos ar vaisiai turi kauliukų, juos geriau prieš verdant išimti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip supjaustyti arbūzą
Sultingi kibinai

Mamukynas.lt

Makaronus reikia išvirti, po to į juos supilti paruoštą vaisių - uogų asorti. Virti ilgai nebereikia, pakanka palaukti, kol užvirs. Jei norisi, kad sriuba būtų tirštesnė, supylus uogas galima įpilti truputį šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo.

Atvėsiname sriubą ir valgome.

Jei naudojote rūgštesnes uogas, galima sriubą truputį ir pasisaldinti cukrumi.

Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Zita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis