Vaiko Zodiako ženklas padės tėvams išvengti klaidų, planuojant šeimos atostogas

Kaip planuoti atostogas vaikams, atsižvelgiant į jų Zodiako ženklus?

Avinas (03.21 - 04.20)


Vaiką Aviną gali užgauti net tokia nekalta frazė, kaip „važiuosi su mumis atostogų“, „mes vešimės tave atostogų kartu“. „Kaip tai jūs vešitės mane?“ – pagalvos vaikas. Avinas atostogų metu primins, kas jūsų šeimoje yra viršininkas. Organizuojant atostogas šio ženklo vaikui reikia nepamiršti, kad jis paklūsta ne visada ir ne visiems. Savo nuomonę bei užsispyrimą Avinas turi nuo mažų dienų. Jeigu renkate tokiam vaikui vasaros stovyklą, nepamirškite pasitarti su juo asmeniškai. Autoritarinis bendravimas su vaiku Avinu didelių rezultatų neduoda. Avinui patiks sporto stovyklos, nakvynės palapinėse ir kitos veiklos, kur yra iššūkių, azarto, rizikos. Vaikai jautrūs saulės poveikiui, todėl tinkamos priemonės nuo jos - būtinos per atostogas.


Jautis (04.21 - 05.21)


Jautis gali ilgai grožėtis ypatingu vaizdu per langą. Jam reikia komforto, skanaus maisto. Bet koks skubinimas tokį vaiką varo iš proto, todėl jam svarbu rytais ilgai miegoti, tada sukirsti skanius pusryčius ir neskubant gyventi. Kažin ar jam patiktų stovykla, kurioje rytas prasideda septintą ryto mankšta ir bėgimu. Daug geriau jis jausis kaimo turizmo sodyboje, kaime pas močiutę ar vasarnamyje. Jaučiai mėgsta pasikrapštyti žemėje, todėl skinti daržovių derlių šią vasarą turėsite su kuo.


Dvyniai (05.22 - 06.21)


Vaikai Dvyniai yra gimę turistais. Jiems patinka išsiruošti į ilgus turistinius žygius, patirti juose nuotykių. Todėl drąsiai imkite tokius vaikus ir į tolimesnes keliones. Jeigu nusprendėte, kad leisite saviškį į stovyklą, geriausia jei jis turės pažįstamą bendrakeleivį joje - draugą ar giminaitį. Dvyniai mėgsta intelektualius žaidimus ir pramogas. Jie mielai dalyvauja promūšiuose, žaidžia šachmatais ir pan. Žinoma, grynas oras, vanduo ir saulė vasarą yra sveika visiems, tačiau nebūkite fanatiški – vaikai Dvyniai kurį laiką puikiai atostogaus ir būdami mieste.


Vėžys (06.22 - 07.22)


Vėžiukai yra jautrūs ir pažeidžiami. Nieko keisto, kad nepažįstamoje vietoje jie neretai pravirksta ir sunkiai apsipranta. Kartais tėvams atrodo, kad ašaros pasirodo ten, kur visai neturėtų, tai yra, nėra jokio pagrindo. Vėžiuką įskaudins griežtesnis stovyklos vadovo ar draugo žodis, ir tai gali sugadinti iki tol geras buvusias atostogas. Vėžiukai geriausiai jausis pas mylinčius senelius kaime, kur bus apgaubti švelnumo, meilės ir globos. Tokiems vaikams patiks žvejoti, maudytis šiltame ežero vandenyje.


Liūtas (07.23 - 08.23)


Liūtams kiekviena atostogų diena yra šventė. Todėl jiems itin patiks „puošnus“ poilsis - pramogų ir nuotykių parkai, karuselės, kiti atrakcionai. Labai gerai, jei šalia tokio vaiko yra potingas suaugęs žmogus, kuris moka nukreipti Liūto energiją teigiama linkme. Liūtai nežino, kas yra nuobodulys, jie visada konkursų, linksmų žaidimų centre. Jeigu paūgėjusį liūtą ar liūtę išleisite į stovyklą, visai gali būti, kad jis/ji grįš sužinoję, kas gi yra toji pirmoji meilė...


Mergelė (08.24 - 09.23)


Mergelei tiktų vasaros poilsį organizuoti su sveikatos procedūromis, žinoma, tėvai turi paaiškinti prieš tai, kokia yra viso to nauda ir prasmė. Mergelei patinka viską daryti pagal iš anksto žinomą planą, siurprizai jiems ne visada patinka. Sunkiai nustygstantys vienoje vietoje šio ženklo vaikai mėgsta eiti uogauti, grybauti, apsilankyti zoologijos sode. Tokiems vaikams tinka ne bendro pobūdžio stovyklos, o tos, kuriose renkamasi pagal pomėgius - muzikos, dailės, sporto, fizikos ir pan.


Svarstyklės (09.24 - 10.23)


Svarstyklėms, ko gero, patiks visoks atostogavimas, svarbu, kad jie per atostogas nesijaustų vieni ir vieniši. Jeigu jau taip kartais nutiktų, jiems geriausiu draugu taptų televizorius. Svarstyklės ypač mėgsta išvykas į kiną, teatrą, cirką. Jiems patinka tiesiog padykinėti prekybos centruose, pasėdėti kavinėje su ledų porcija. Tačiau labai svarbu, kad šio ženklo vaikai ir atostogų metu laikytųsi tam tikro dienos režimo. Palyginus su kitais ženklais, Svarstyklės gana anksti pradeda flirtuoti su priešinga lytimi.


Skorpionas (10.24 - 11.22)


Skorpionai vasaros atostogų metu gali sugalvoti pačių keisčiausių pramogų - pavyzdžiui, sutemus eiti aplankyti artimiausių kapinių ar stovykloje prieš miegą surengti baisiausių anekdotų sekimo čempionatą. Skorpionai vienu metu nori ir bendrauti, ir būti vieni. Jeigu per atostogas šiems vaikams pasiūlysite tokių netradicinių pramogų kaip aplankyti smėlio urvą, pasimokyti kalnų laipiojimo, jie, greičiausiai, bus sužavėti. Šio ženklo vaikai neretai kažką kolekcionuoja – akmenukus, kriaukles ar kt.


Šaulys (11.23 - 12.22)


Šauliams pati didžiausia bausmė būtų atostogas praleisti namuose nieko neveikiant. Šio ženklo vaikai mėgsta patraukti ten, kur akys mato, kartais pamirštant apie tai įspėti tėvus. Todėl bus geriausia, jei atostogų planais pasirūpinsite iš anksto - kur, kada ir ką veiks vaikas. Jei visiškai neturite minčių (ir pinigų) tokio vaiko stovykloms ir poilsiui, blogiausiu atveju tiks ir atostogos pas giminaičius, pasisvečiavimas pas draugą ir pan. Šauliai turi platų akiratį, todėl naujos pažintys, nematyti miestai jiems sukelia daug gerų emocijų. Taigi, galima sakyti, kad idealiausia atostogų dovana tokiam vaikui būtų išvyka į užsienį.


Ožiaragis (12.23 - 01.20)


Ožiaragiai nemėgsta ekspromtų, jam labiau patinka suplanuotos pramogos ir išvykos. Šio ženklo vaikai geriausiai jaučiasi šalia artimo žmogaus, todėl planuojant atostogas, geriausia pasiklausti paties vaiko, ko jis nori. Ožiaragiai mėgsta tvarką ir būti naudingi, todėl nekeista, kad juos neretai išrenka seniūnais ar stovyklos būrio „vadais“. Kaip bebūtų keista, jie mėgsta lankytis muziejuose.


Vandenis (01.21 - 02.19)


Jeigu Vandenį kūdikį pasiimsite su savimi į turistinį žygį, jis mielai pratupės turistinėje kuprinėje jums ant pečių. Laisvė Vandeniams svarbesnė už viską, tačiau leisti į stovyklas, vaikų susibūrimus jį galite drąsiai. Šio ženklo vaikai nežino, kas tai yra nuobodulys, jie yra gana visuomeniški, dalyvauja įvairiose akcijose ir atrakcijose. Jeigu paaugęs Vandenis susitars eiti su draugais iškylą, o jūs tai uždrausite, tikėtina, kad jis vis tiek eis, kad ir be pinigų ar daiktų.


Žuvys (02.20 - 03.20)


Žuvys vaikai būna labai judrūs, jeigu jų nestebėsite nuolat, jie gali kažin kur „nuplaukti" ir pasiklysti minioje. Atostogauti su šio ženklo vaikais lengva ir smagu, aišku, kol jie maži. Vėliau Žuvims mielesnė tampa draugų, o ne tėvų kompanija. Kad apsaugotumėte jį nuo blogos kompanijos, geriau pasirūpinti, kad jis turėtų vasarą ką veikti, užrašyti į jam patinkančią stovyklą. Žuvims reikia saulės, oro ir vandens - nepraleiskite progos vasarą pasiplaukioti laivu, užsukti į jūrų muziejų ar net leistis atostogų kruiziniu laivu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis