3 receptai, kurie padės nesusirgti šiuo metų laiku

Šaltuoju metų laiku svarbu sveikai maitintis, kad organizmas nepritrūktų reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Imunitetą stiprinantys pagardai ypatingi tuo, kad juos galima valgyti ir vienus, po šaukštelį, taip pat jais skaninti košes, blynus ar užsigerti arbata.

Pasikvieskite į pagalbą vaikus, kai gaminsite juos, nes akivaizdu, kad pačių rankomis pagaminti patiekalai mažyliams skanesni. Jeigu nesate tikri, ar vaikai pamėgs juos, sukurkite kokią nors pasakėlę apie "stebuklingą" ar "stiprybės" gėrimą. Kurį ragaujant, vaikas įgauna jėgų, galių ir drąsos.

Būkite pavyzdžiu ir patys - draugiškai kabinkite po šaukštą visa šeima.

1 receptas

Reikia:

150 gramų medaus;

200-300 gramų moliūgo;

1 citrinos;

1 laimo;

imbiero šaknies (vidutinio dydžio).

Citriną ir laimą užpilkite verdančiu vandeniu, kad nuplautumėte visus nešvarumus ir panaikintumėte kartumą.

Moliūgą ir imbierą supjaustykite gabaliukais bei susmulkinkite smulkintuvu.

Citriną ir laimą supjaustyti mažais gabaliukais, išimti sėklas.

Viską sudėti į vieną indą, pridėti medaus ir sumalti iki vientisos masės.

Laikyti šaldytuve. Valgyti po šaukštelį kelis kartus per dieną, galima valgyti kaip pagardą prie blynų, sausainių ir košių.

Shutterstock nuotr.

2 receptas

200 gramų spanguolių;

medaus pagal skonį.

Spanguoles sutrinti su medumi ir valgyti po šaukštelį.

Vida Press

3 receptas

Sauja razinų;

šaukštas graikinių riešutų;

sauja džiovintų abrikosų;

2 šaukštų medaus;

citrinos.

Viską sumaišyti ir valgyti po šaukštelį kelis kartus per dieną.

Imunitetą stiprina citrina, imbieras, medus, česnakas.
Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis