9 gėrimai užklupus peršalimo ligoms

Pajutus pirmuosius peršalimo simptomus, verta nepamiršti ir liaudies medicinos - arbatų, šiltų gėrimų, kompresų ir vonelių. Jūsų dėmesiui – 9 gėrimų receptai, kuriuos pravartu žinoti susirgus.

Šilta arbata su citrina ir medumi

Jei peršalote, visų pirma paruoškite juodosios arba žaliosios arbatos, į kurią įmaišykite arbatinį šaukštelį medaus ir porą skiltelių citrinos. Labai svarbu nedėti medaus ir citrinos į verdantį ar labai karštą vandenį, kad būtų išsaugotos naudingosios jų savybės.

Aviečių arbata su liepžiedžiais

Užplikykite sausų liepžiedžių arbatos, į kurią berkite sausų aviečių uogų ir lapų. Palikite arbatą pastovėti 30 minučių. Jei aviečių uogų neturite, tiks šaukštelis uogienės.

Arbata su erškėtrožių vaisiais

Kažin ar kam bus naujiena, kad erškėtrožių vaisiai – idealus vitamino C šaltinis. 3 šaukštus susmulkintų erškėtrožių vaisių užpilkite 0,5 l verdančio vandens ir palikite termose per naktį. Ryte arbatą nukoškite ir gerkite po pusę stiklinės 4 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.

Spanguolių arba bruknių morsas

Spanguolės ir bruknės – unikaliomis baktericidinėmis savybėmis pasižymintys produktai. Morsą ruoškite iš sutrintų spanguolių ar bruknių uogų ir cukraus (medaus) santykiu 3:1. Tuomet 0,5 l šilto vandens užpilkite 2 šaukštus mišinio.

Karštas pienas su mineraliniu vandeniu

Jei pasireiškė kosulys, paruoškite karšto pieno ir šarminio vandens gėrimo. Tokia priemonė skatins atsikosėjimą ir greitins sveikimo procesą.

Pienas su česnakais

Ši ekstrinė priemonė padės atsistoti ant kojų vos per vieną naktį. Į šiltą pieną įlašinkite 10 česnakų sulčių lašų ir išgerkite prieš miegą.

Džiovintų vaisių kompotas

Tai patikrinta ir visiems kuo puikiausiai žinoma nuo vaikystės priemonė. Džiovintų vaisių nuoviras pasižymi organizmą stiprinančiu poveikiu sergant peršalimu. 100 g džiovintų vaisių perrinkite, stambesnius vaisius supjaustykite. Visus juos kruopščiai nuplaukite šiltame vandenyje. Tam tinka įvairūs džiovinti vaisiai - obuoliai, kriaušės, abrikosai, slyvos, razinos. Beje, pastarąsias berkite jau pačias paskutines - joms užtenka kelių minučių pavirti. Paruoštą kompotą gardinkite citrinų ir apelsinų sultimis bei medumi.

Imbierinė arbata su citrina

Toks gėrimas itin tinkamas vartoti šaltuoju metų laiku, pasižymi imunitetą stiprinančiomis ir darbingumą didinančiomis savybėmis. Į 1 stiklinę vandens įmaišykite 1 šaukštą medaus, 1 šaukštą citrinų sulčių, 0,5 arbatinio šaukštelio smulkintos imbiero šaknies ir berkite žiupsnelį cinamono. Pagal skonį galima į arbatą gardinti mėtomis.

Ramunėlių arbata

Ramunėlės – švelnaus poveikio priešuždegiminė priemonė. Derinama su liepžiedžiais ir medumi tokia arbata tampa kuo puikiausiu ginklu kovojant su peršalimu. Arbatai paruošti jums prireiks 1 arbatinio šaukštelio ramunėlių ir liepų žiedų. Žiedus užpilkite 1 stikline verdančio vandens, palikite pastovėti 20 min., tada nukoškite. Gerkite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Pagal skonį arbatą galima gardinti medumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis