5 veiksmingi receptai nuo peršalimo

Prasidėjus ligų sezonui, imame dairytis liaudies medicinos priemonių nuo peršalimo ligų. Jūsų dėmesiui – 5 paprasti receptai, kuriuos kviečiame prisiminti susirgus.

Medus ir imbieras


Produktai: 2 – 3 citrinos, gabalėlis imbiero šaknies, 150 ml medaus.


Kaip ruošti:


1.Citrinas nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į švarų, sausą užsukamą indą.


2. Imbiero šaknį sutarkuokite burokine tarka, sudėkite ant citrinų riekelių.


3. Sudėkite į indą medų.


4. Užsukite dangtelį ir 24 val. pastatykite į tamsią, vėsią vietą.


5. Dėkite po 1 šaukštą į arbatą ar šiltą vandenį.


Vida Press


Ramunėlės ir levandos


Produktai: 1 šaukštelis džiovintų ramunėlių ir / arba levandų (galima įsigyti vaistinėje), 1 šaukštas medaus, druskos pagal skonį, 1 stiklinė vandens.


Kaip ruošti:


1.Vandenį sušildykite ir supilkite į puodelį.


2. Įberkite ramunėlių ir levandų mišinio ir palikite pritraukti 5 – 7 min.


3. Įdėkite medaus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, perkoškite – gėrimas paruoštas.


Vida Press


Ciberžolė ir apelsinai


Produktai: 100 ml apelsinų sulčių, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštas ciberžolės miltelių.


Kaip ruošti:


1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su ciberžole.


2. Supilkite apelsinų sultis, dar kartą išmaišykite – gėrimas paruoštas.


Vida Press


Pienas ir cinamonas


Produktai: 250 ml pieno, 2 šaukštai medaus, 1 šaukštelis cinamono, gabalėlis imbiero šaknies, 1 šaukštelis maltos ciberžolės, pagal skonį juodųjų pipirų, citrinos riekelė.


Kaip ruošti:


1.Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su cinamonu ir ciberžolės milteliais.


2. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Supilkite į puodelį, sudėkite turimą mišinį, įdėkite 2 šaukštus medaus, žiupsnelį pipirų. Išspauskite citrinos riekelę – gėrimas paruoštas.


Vida Press


Česnakas ir medus


Produktai: 1 – 2 česnako skiltelės, 200 – 300 ml medaus.


Kaip ruošti:


1.Nulupkite česnako skilteles. Galima supjaustyti jas stambiais gabalėliais.


2. Česnako gabalėlius sudėkite į indą su dangteliu, užpikite medumi.


3. 12 val. palikite indą tamsioje, vėsioje vietoje.


4. Gerkite po 1 šaukštelį 3 – 4 kartus per dieną, geriausia – po valgio.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis