Šokiruojantis vaikų grūdinimas FOTO

Neįprastas vaizdelis: ketverių metų pipiras išbėga basas ant sniego, stveria kibirą šalto vandens ir užsipila sau ant galvos. Ir tai vyksta ne bet kur, o oficialiame valstybiniame vaikų darželyje.

"Oho!",- tokia buvo mūsų reakcija, kai pamatėme šias nuotraukas. Maži vaikai, pusnuogiai bėgiojantys po sniegą. Šalia stovintys jų bendraamžiai apsirengę su kailiniais ir pūkinėmis striukėmis stebi, kas čia vyksta.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dramatiška kūdikio gelbėjimo operacija
Tikra istorija: man sakė, kad vaikas mirs arba bus neįgalus

Reuters/Scanpix

Ši nuotrauka nufotografuota prieš kelias dienas, 2014 -ųjų metų vasario 21 dieną Krasnojarske, Sibiro krašte, Rusijoje. 

Čia esantis vaikų darželis Nr. 317 jau penkiolika metų dirba pagal unikalią vaikų sveikatinimo sistemą. Nuotraukoje matome, kaip fizinio lavinimo trenerė Oksana Kabočko prižiūri vaikus, kai šie grūdinasi.

Reuters/Scanpix

Pirmiausia vaikai pabūna saunoje. Tada lauke jie apsilieja šaltu vandeniu.

Taip grūdinti vaikai pradedami nuo trejų metų. Kaip sako darželio darbuotojai, labai svarbi ne tik fizinė vaiko branda, bet ir emocinė.  Jo psichologinis  nusiteikimas atlikti tokias grūdinimo procedūras.

Šis darželis - vienintelis toks regione, todėl pasakojama, kad į jį savo vaikus leisti pageidauja ir aplinkinių regionų šeimos, kurioms priimtinas toks ekstremalus vaikų grūdinimas.

Į lauką apsilieti vandeniu vaikai bėga esant minusinei temperatūrai. Tiesa, viename interviu darželio auklėtojos yra sakiusios, kad optimalu, kai lauke  būna iki - 20 laipsnių. Jei lauke dar šalčiau, negu - 20, atlikti procedūras tampa sudėtinga, nes basomis einant sniegu ima šalti kojos.

Reuters/Scanpix

Tačiau nemanykite, kad vos pradėję lankyti darželį, vaikai ima bėgioti į lauką nuogi. Ne! Iki tol jų laukia ilgas grūdinimosi procesas. 

Pradedama nuo elementarių dalykų - oro, saulės vonių. Saunoje atliekama speciali kvėpavimo mankšta. Į šią grūdinimo programą įeina ir sporto pratimai salėje, ir masažai, ir aptrynimai vėsiu vandeniu, tada - apsiliejimai vandeniu (iš pradžių patalpoje, tik vėliau - lauke).

Reuters/Scanpix

Sutikite, viskas atrodo ir skamba šiek tiek egzotiškai, neįprastai ir baisokai, tačiau nauda, sako, akivaizdi. Kaip tvirtina darželio atstovai, jų darželio vaikai serga gerokai mažiau už kitus vaikus. Pasak vienos pedagogės, lankomumas jų darželyje yra apie 80 procentų.

 „Kad visai vaikai nesirgtų, negaliu pasakyti, būna, kad serga. Tačiau tuomet jų pasveikimas daug greitesnis, negu negrūdintų vaikų. Trys, keturios dienos, ir jie sveiki", - sako darželio darbuotoja.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis