Kavos Draugas rekomenduoja: 3 gaivūs desertai su kava

Tikri kavos entuziastai žino, kad gera kava mėgautis galima skirtingose jos formose – ne tik kavos puodelyje. Nieko nėra geriau nei karštą vasaros dieną praskaidrinti gaiviu desertu, kuriame dominuoja malonios kavos skonių natos.

Kavos draugas“ pateikia 3 gaivių vasariškų receptų rekomendacijas – tam, kad kavos skoniais mėgautis galėtum net ir tomis dienomis, kai termometro stulpelis šokteli aukščiau 25 laipsnių karščio.



Tiramisu stiklinėje


Burnoje tirpstantis ir lengvas tiramisu tortas – vienas populiariausių tradicinių itališkų desertų, idealiai tinkančių saulėtai vasaros savaitgalio popietei. Gaminti jį rekomenduojama į desertines stiklines arba... kavos puodelius. Toks kavos skonio deserto pateikimas – palengvinimas vaišinant draugus, nes porcijos jau suformuotos. Norint pasimėgauti ne tik tortu, bet ir ryškiausiai atsiskleidžiančiomis kavos skoninėmis savybėmis, desertui rinktis „Kavos draugas“ siūlo „Caprissimo Espresso“ kavos pupeles.


Tau reikės:


  • 300ml stiprios juodos kavos;
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 4 kiaušinių;
  • 5 v. š. cukraus;
  • 200 g biskvitinių sausainių-pirštelių;
  • Tamsios kakavos;
  • 50 g tamsaus romo.

Paruošimo eiga:


  1. Paruošk kavą ir į ją įmaišyk romą.
  2. Atskirk kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius gerai išsuk su cukrumi. Masė turėtų pabalti. Kai tai nutiks – gautą masę sumaišyk su maskarponės sūrio kremu.
  3. Iki standumo išplak kiaušinio baltymus, o tuomet neskubėdamas įmaišyk juos į trynių masę.
  4. Paruošk puodelius arba stiklines, į kurias sluoksniuosi desertą. Sausainius galima perlaužti pusiau, kad šiuos būtų patogu kloti į paruoštus indus. Prieš pradėdamas tai daryti – trumpam įmerk sausainį į kavą. Tegul šie truputį sudrėksta, tačiau darykite tai atsargiai, kad sausainiai nevirstų koše.
  5. Pamirkytus sausainius klok į puodelio ar stiklinės dugną, užbarstyk ant jų šiek tiek tamsios kakavos ir užklok paruoštu kremu. Procesą pakartok, kol užpildysi indą iki pat viršaus, tačiau pasistenk, kad viršutinis sluoksnis būtų kremas užbarstytas kakava.
  6. Beliko palikti šaldytuve – geriausia per naktį. Desertas stingti turėtų bent 8 valandas. O tada jau galima mėgautis.


Naminiai kavos ledai


Niekas nepaneigs, kad geriausias vasaros desertas – ledai. Juos skanauti norisi kiekvieną laisvą minutę, tad geriausia – jei šių visada yra šaldiklyje. „Kavos draugas“ namuose siūlo išbandyti kavos ledus. Jiems pagaminti nereikia daug ingredientų, tik šiek tiek kantrybės ir svarbiausia – geros kavos. Vienas iš geriausių pasirinkimų, leisiančių pasimėgauti ne tik ledų gaivumu, bet ir kavos skoniu – šviežiai maltos „Caprissimo Fragrante“ kavos pupelės.


Tau reikės:


  • Puodelio atvėsintos juodos kavos;
  • 3-4 šaukštų kondensuoto pieno;
  • 1 puodelio plakamosios grietinėlės;
  • smulkinto šokolado papuošimui.


Paruošimo eiga:


  1. Pirmiausia iki standumo išplak grietinėlę
  2. Kondensuotą pieną sumaišyk su kava. Jei kavą ruošei ne kavos aparatu, o plikei, pirmiausia ją nukoški, kad mišinyje nebūtų kavos tirščių.
  3. Neskubėdamas sumaišyk jau išplaktą grietinėlę su kavos ir kondensuoto pieno mišiniu. Išplak masę ir visiško vientisumo.
  4. Supilk visą masę į formą ir išlyginus paviršių, ant viršaus užtarkuok šokolado.
  5. Indą padėk į šaldiklį sustingti ir atšalti bent 6 valandoms.


Kavos triufeliai


Namuose gaminti kavos triufeliai – tarsi maži kasdieniai malonumai, kuriais norisi palepinti kiekvieną užsukusį į svečius. Šokolado saldumą atsveria kavos skonis, todėl geriausia, kai šiuo desertu mėgaujamasi po truputį. Šiam desertui paruošti, „Kavos draugas“ rekomenduoja rinktis sodraus skonio „Caprissimo Espresso“ kavos pupeles. Verta priminti, kad ryškiausios kavos skoninės savybės atsiskleidžia ją šviežiai sumalus. Tad pasiraitok rankoves ir skirk laiko dar vienam mažam dienos malonumui – kavos triufeliams.


Tau reikės:


  • 200 g pieniško arba juodo šokolado (pasirinktinai);
  • 100 g kreminio sūrio. Tinka maskarponė;
  • 100 ml juodos stiprios kavos;
  • 200 g pačių paprasčiausių sausainių;
  • 2 šaukštai tamsios kakavos.


Paruošimo eiga:


  1. Paruošk puodelį kavos.
  2. Sutrink sausainius ir sumaišyk šiuos su kava. Maišyti reikėtų tol, kol sausainiai suminkštės.
  3. Į masę įmaišyk kreminį sūrį.
  4. Ištirpink šokoladą ir supilk jį į ruošiamą sausainių, kavos ir kreminio sūrio masę. Viską gerai išmaišyk.
  5. Porai valandų masę palik atvėsti šaldytuve.
  6. Trauk iš šaldytuvo sustingusią triufelių masę ir formuok nedidelius rutuliukus.
  7. Apvoliok juos kakavos milteliuose.
  8. Sudėk rutuliukus ant riebalams atsparaus popieriaus ir leisk jiems dar šiek tiek pradžiūti, o tada skanauk!

Užsakymo nr.: PT_63998

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis