Šiek tiek fantazijos: kaip paprasti sausainiai virto įspūdingu patiekalu

Ar Jūsų vaikai gamina patys? Prisipažinsiu, maniškiai, nelabai: man dažniausiai padeda noriai, bet patys su virtuvės mūzomis polkos dar netrypia.

Gamina vaikai: greiti pyragėliai-putėsiai

Tačiau vakar mano Vilius parkeliavo iš mokyklos įsisiautęs į pilkoką nuotaiką ir, man nespėjus sumąstyti, kaip ją praskaidrinti, pareiškė norintis pats ką nors skanaus pagaminti. Čiupo Gustavo receptų knygą ir ilgai netrukęs išsirinko greitų pyragėlių su obuoliais receptą. Man tereikėjo atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų ir minimaliai paasistuoti, o su visais kitais darbais mano šaunuolis puikiai susidorojo pats.

Pyragėliai gavosi tikrai skanūs - cinamonu dvelkiantys, puriomis baltymų kepurėlėmis viliojantys - tokių drąsiai galima prikepti ir draugams šventėje pavaišinti. O svarbiausia, kad ši virtuvinė terapija šauniai suveikė - slogučio kaip nebūta, pasitikėjimas savimi grįžęs, kūrybiškumo sparnai plazda - Vilius jau svajoja apie naujus bandymus virtuvėje. Mudu sutarėme, kad geriausia, ką gali nuveikti su neigiama patirtimi - paversti ją teigiama. O aš pati patyliukais sau palinkėjau ateityje dažniau paskatinti vaikus imtis iniciatyvos.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Reikės:

  • 4 obuolių

  • 0,5 šaukštelio cinamono

  • 2 kiaušinio baltymų

  • 2 šaukštelių cukraus pudros

  • 180 g (1 pakelio) „Selgos" ar panašių sausainių

  • 250 ml pieno

Gaminame greitus pyragėlius-putėsius:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 150 laipsnių. Kepimo skardą išklojame popieriumi.

Alvilės Rimaitės nuotr.

2. Nulupame ir stambiai sutarkuojame obuolius. Sumaišome juos su cinamonu.

3. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, baigiant plakti įberiame cukraus pudrą ir dar kiek paplakame.

Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Pieną pilame į dubenį ir jame pamerkiame sausainius - suskaičiavus iki 10 traukiam, kad neištežtų ir išdėliojame kepimo skardoje. Ant kiekvieno sausainio dedame po gerą šaukštelį tarkuotų obuolių, ant obuolių - po gerą šaukštą plaktų baltymų.

Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Šauname į orkaitę ir kepame apie 5-7 minutes, kol baltymai paskrus. Iškepusiems leidžiame pravėsti ir išimame iš skardos - jei kiek prisikabino prie popieriaus, atsargiai peiliu atkabiname. Greiti pyragėliai-putėsiai skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis