Per 15 minučių: tortilija su vištiena

Greitai paruošiamos vištienos tortilijos yra labai skanios, be to, pakankamai sveikos. Tai vienas iš būdų, kad vaikai valgytų salotų ir česnako.

Taigi, pirmiausia, kad viskas vyktų greitai, reikia turėti tinkamus produktus (galimas ir ilgasis variantas, kai, pavyzdžiui, gaminame namines tortilijas, bet apie tai - kitą kartą):

1 pakelis tortilijų (6 vnt.), apie 400 g vištienos filė ar mažųjų filė (gali būti ir kalakutiena guliašui - nereikės smulkinti), 1 didesnis svogūnas, įvairių salotų lapų, agurkų ir/ar pomidorų, po žiupsnį druskos ir pipirų, indelis (apie 400 g) jogurto, 2-3 vidutinės skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus ir šaukštas sviesto.

Gaminame:

Pirmiausia tortilijas išimame iš pakuotės ir greitai įmetame į orkaitę, kad sušiltų ir pasidarytų traškios. Orkaitėj, įkaitintoj iki 180 laipsnių palaikome jas apie 5 minutes. Kol tortilijos šyla, susmulkiname vištienos filė tokio dydžio gabaliukais, kad būtų patogus vienas kąsnis ir dedame į įkaitusią keptuvę su šaukštu sviesto. Susmulkiname svogūną, dedame prie vištienos, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame ir patroškiname (galima ir paskrudinti, bet tada reikės daugiau riebalų, o troškintas variantas sveikesnis ir vis tiek labai skanus) apie 10 minučių, kad mėsa būtų visiškai iškepusi. Kartais pamaišome. Salotų lapus nuplauname, nusausiname ir padarome greitas salotas: nebūtinai dailiai supjaustom agurką, pomidorą ar kitą daržovę, ką mėgstame, beriam truputį druskos ir pipirų, apšlakstome alyvuogių aliejumi, permaišome. Kitame dubenyje jogurtą sumaišome su spaustu česnaku ir žiupsniu druskos.

Tada belieka viską surinkti: tortilijas dėliojame į lėkštes, per vidurį paskirstome mės1 su svogūnais, ant viršaus dedame salotų ir pagardiname jogurtiniu padažu. Tortiliją sulenkiame ir skanaujame. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad daugoka druskos - bet jos reikia dėti labai saikingai, tik tiek, kad pabrėžtų kiekvienos dalies skonį.

Viskas. Labai greita. Labai skanu. Mažiesiems irgi! Be to, dabar, kai siaučia gripas ir kitos bjaurybės, reikia valgyt daug česnako ir žalumynų. Čia tikrai nieko naujo nepasakiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis