Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Vištienos kepsneliai, kuriems iškepti nereikia nė gramo riebalų

Patiekalui nereikia beveik jokių pastangų, labiausiai patiko tai, kad vištiena kepta orkaitėje, vadinasi, be jokių riebalų. Išties rekomenduoju, nes skonis pasakiškas!

Reikia:

Vištienos krūtinėlės (abiejų puselių);

Stiklinės natūralaus jogurto ar kefyro (aš naudojau pasukas);

Prieskonių (naudojau vištienos prieskonius, druską, česnakinius pipirus, itališkų prieskonių mišinį);

5 v.š. kukurūzų miltų (galima ir paprastų);

5 v.š. maltų džiūvėsėlių;

50 g tarkuoto "Džiugo";

1 kiaušinio,

Eiga:

Vištieną supjaustyti maždaug 2-3 cm juostelėmis. Prieskonius sumaišyti su pasukomis ir užpylus ant vištienos palaikyti pernakt sandariame inde. Prieš ruošiantis kepti, nupilti pasukas.

Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos. Į džiūvėsėlius berti sūrį. Vištienos gabalėlius apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose, dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Kaip panaudosite vištieną - fantazijos reikalas. Galima pjaustyti ją į salotas, galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su daržovėmis ar ryžiais. Taip pat galima pasigaminus padažą tiesiog patiekti kaip užkandį.

Skanaus

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?