Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Labai purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvesnis, tuo geriau. Šį kartą taip ir buvo.

Šis receptas man pats „pačiausias", o išbandžiau jų daugybę. Bet šį vis „turbinau, turbinau“ ir dabar jau galiu pasakyti - radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu.

Apkepui reikia:

  • 900 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • žiupsnio cinamono
  • 150 g cukraus
  • saujos razinų
  • 2 a.š. aguonų
  • lašo romo esencijos
  • 2 v.š. manų kruopų

Kremui:

  • 5 v.š. grietinės
  • pusės skardinės kondensuoto pieno
  • Šokolado

Eiga:

Varškę pertrinu, sudedu kiaušinio trynius (baltymų neišmesti!), išmaišau, pilu ištirpdytą sviestą, likusius ingredientus ir viską gerai sumaišau.

Kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų, atsargiai sukrečiu į masę, išmaišau. Masė būna puri, lengva it debesėlis.

Ją sukrečiu į riebalais išteptą formą ir kepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min, kol gražiai paruduoja ir aplink dantų krapštuką nebelimpa masė.

Kremas:

Grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Šokoladą išlydyti, užvarvinti ant kremu ištepto apkepo ir pamakaluoti dantų krapštuku, dėl grožio.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?