Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Margi lietiniai: ir gardu, ir gražu

Dalinuosi gražia dviejų spalvų lietinių idėja, kurią mamai pasiūlė jos draugė, o mama - man. Iš rankų į rankas. Šie pusiau kakaviniai blynai turėtų patikti mažiesiems smaližiams.

Lietiniams reikia:

1 kiaušinio;

2-3 a.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

120 ml pieno;

1 v.š. aliejaus;

12 v.š. miltų;

300 ml vandens;

1 a.š. kakavos;

2 a.š. aguonų.

Gaminimas:

Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska.

Pilame pieną bei aliejų ir dar paplakame.

Maišant beriame miltus, masė gaunasi tiršta.

Tuomet pamažu pilame vandenį ir kita ranka greitai maišome tešlą, kad neliktų gumuliukų.

Pusę tešlos pilame į kitą indą, beriame į jį kakavą, išmaišome, masė gaunasi ruda. Į šviesią tešlą beriame aguonas.

Įkaitintame aliejumi kepame blynus: aš tam abi mases supyliau į atskirus puodelius maždaug po pusę samčio ir pyliau vienu metu į skirtingas keptuvės puses. Masė gražiai susiliejo. Galima daryti ir kitaip - iš pradžių pilti šviesią tešlą, po to tamsią, tuomet blynai bus kitaip margi. Čia jau fantazijos reikalas.

Visas smagumas - margas lietinis, į šį "marginimo" procesą gali būti įtraukiami ir vaikai, tikriausiai smagu virtuvėje suktis su mažaisiais pagalbininkais.

Beje, patiekiau lietinius suteptus Nutella. Nors ir be jokio pertepimo jie tikrai gardūs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?