Gardieji falafeliai: gaminame namuose

Apie falafelius (avinžirnių kotletus) esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai. Mane taip viliojo jų išvaizda, jog neabejojau - falafeliai yra labai skanūs.

Man kažkodėl atrodė, kad falafeliai yra sunkiai pagaminami, todėl vis atidėliojau, ir šiandien atėjo pagaliau ta diena, kai aš juos gaminau. Prisipažinsiu, nesu jų ragavusi kažkur kitur, todėl kokio jie turi būti skonio, aš nežinau, bet rezultatas man labai patiko, tikrai kartosiu ne kartą!

Pasidalinsiu receptu, kuriuo aš vadovavausi, bet tikslių proporcijų aš nesilaikiau, o dariau savo nuožiūra, kaip, beje, visada dažniausiai ir darau. Prieskonių kiekius siūlau koreguoti pagal savo skonį, nes esame skirtingi ir vieni labiau mėgsta aštriau, kiti gal nelabai mėgsta kuminą.

Patarčiau dėti mažiau prieskonių, o jau kai bus masė sumalta, tiesiog paragaukite ir, jei reikės, pridėkite likusius prieskonius.

12 falafelių reikės:

1 puodelio sausų avinžirnių;

pusės svogūno;

4 skiltelių česnako;

1/2 puodelio pjaustytų petražolių;

pjaustytų krapų;

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

1 šaukštelio maltų kumino;

1/2 šaukštelio maltos kalendros;

1/8 šaukštelio kajeno pipirų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukšto miltų;

1/2 citrinos sulčių;

aliejaus kepimui.

Avinžirnius užmerkiame vandenyje ir laikome per naktį.

Ryte gerai perplauname, dedame į kombainą su S formos peiliu, dedame visus kitus ingredientus ir sumalame.

Nedideliame inde įkaitiname aliejų (falafeliai turės virti jame).

Šlapiomis rankomis formuojame mažus rutuliukus ir kepame iki gražios rudos spalvos, dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Pašlakstome citrinos sultimis.

Valgome šiltus!

Prie falafelių gaminau padažą iš graikiško jogurto, laimo sulčių, skiltelės česnako, pipirų ir druskos. Valgiau su šviežiomis salotomis.

Tikrai rekomenduoju išbandyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis