GARDU: rudeninis varškės apkepas

Tinklaraštininkės ir dviejų vaikučių mamos Agnės apkepo receptas.

Ruduo ir gera kaimynystė yra nuostabi tuo, kad nuėmus derlių gali juo dalintis. Visą rugsėjį viriau uogienes, obuolienes ir šiaip visokį sode, darže ir šiltnamyje užaugusį derlių kišau į stiklainiukus žiemai. Tada dalinau mamai, anytai, kaimynėms. Smagu tai, kad užsukus gėrio ratą, jis grįžta ir dažniausiai su kaupu! Ši taisyklė galioja ne tik stiklainiukams - kuo daugiau gėrio išspinduliuoji, tuo daugiau jo sugrįžta pačiam . Esu tuo tikra!


Viena iš gėrybių, kuri neužaugo šiemet mano darže - moliūgas. Jo gavau iš kaimynės. Kaip žinia, prapjovus moliūgą reikia greitai su juo kažką veikti, nes priešingu atveju pilni namai būna muselių ir jis pats greit sugenda. Išvirus sriubą, kažkiek užšaldžius, lieka dar nemažas gabalas. Lindau į interneto platybes ir šį bei tą radau ir čia dalinuosi.

Mėgstantiems moliūgus, turintiems kokį vieną ir nežinantiems, ką su juo veikti, siūlau pabandyti šį receptą. Interneto platybėse radau jį pyrago pavadinimu, bet šeimos rate perkrikštijome jį apkepu. Dėl to, kad jis yra šlapias ir nesaldus. Labai gardus su mėgstama uogiene (man tobula su obuoliene), natūraliu graikišku jogurtu ar tiesiog vienas.


Apkepui iškepti reikės:


500 g moliūgo;

500 g varškės;

2 kiaušinių;

150 g cukraus;

100 g sviesto;

šaukštelio vanilinio cukraus;

2 šaukštų manų kruopų;

2 šaukštų miltų;

jei reikia - aliejaus skardai patepti.


Apkepą kepame taip:


Moliūgą susmulkiname iki vientisos masės, varškę pertriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname, supilame į moliūgų masę. Į tą pačią moliūgų masę sudedame ir varškės masę, viską labai gerai išmaišome, sudedame miltus ir manų kruopas ir dar kartą gerai išmaišome. Viskas. Dedame į riebalais pateptą kepimo formą (silikoninės formos nereikia tepti) ir kepame apie 45-60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebebus apkibęs tešla.


Asmeninio albumo nuotr.

Skanių bandymų ir daug gėrio!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis