Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Obuolių štrudelis su lavašu: greita ir skanu

Rekomenduojame išbandyti šį paprastą ir labai greitą receptą - karštas vyniotinis, štrudelis ar tiesiog pyragaitis su obuoliais, pistacijomis ir... ledais (ar be jų) - patiks kiekvienam!

Sudėtis:


lavašas;


2 obuoliai;


1-2 saujos razinų;


1-2 saujos pistacijų;


žiupsnis cinamono;


truputis rudojo cukraus;


šaukštas sviesto.


Paruošimas:


1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais.


2. Razinas perplaukite vandeniu, pistacijas susmulkinkite ir viską sumaišykite su cinamonu ir cukrumi.


3. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto, sudėkite paruoštą vaisių masę ir pakepinkite vis pamaišant, kol suminkštės, ant vidutinio stiprumo ugnies.


4. Ant lavašo sukrėskite keptus vaisius ir riešutus, atsargiai suvyniokite į triūbelę ir, supjaustę mažesnio dydžio gabalėliais, dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.


5. Paviršių aptepkite ištirpintu sviestu ir dėkite kepti į orkaitę (įkaitintą iki 180 laipsnių temp.) apie 10 min., kol lavašas taps traškus.


Labai skanu su ledais ar trupučiu medaus.


Skanaus!


šaltinis: www.mazylioreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?