Ryžių kotletukai su daržovėmis ir feta

Šeimynai gaminau balandėlius ir liko ryžių, be to, šaldytuve buvo daržovių ir fetos gabaliukas, todėl improvizavau ir pietums išsikepiau šių skanių kotletukų.

Dviems nemažoms porcijoms reikės:

virtų basmati ryžių (apie 50 g nevirtų);

0.5 jaunos cukinijos;

didelio svogūno;

didelės morkos;

vienos skiltelės česnako;

100-150 g fetos sūrio;

2 kiaušinių;

krapų;

svogūnų laiškų;

druskos;

pipirų;

5 v.š. džiūvėsėlių;

aliejaus kepimui.

Padažui:

graikiško jogurto;

krapų ir petražolių;

česnako skiltelės.

Gaminimas:

Svogūnus supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame burokine tarka ir viską pakepiname, įspaudžiame česnako ir dar truputi pakepiname. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir truputį paliekame, kad išsiskirtų sultys, paskui jas nupilame.

Beriame keptas morkas su svogūnais į ryžius, dedame tarkuotą cukiniją, rankomis sutrupiname fetą, beriame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,barstome pipirais, mušame kiaušinius ir beriame džiūvėsėlius, viską gerai išmaišome.

Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletus ir kepame aliejuje, kol gražiai apskrus, tiekiame su padažu.

Skanūs šilti ir šalti, todėl puikiai tiks į išvyką.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis