Reikia:
Šaldyta bemielė tešla – 2 pakeliai;
cukrus - 1 stiklinė;
aguonos - 2 stiklinės;
razinos - 3 saujos;
sviestas - 300 gramų.
TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Sultingi kibinai
2 gaivūs receptai su braškėmis

Gaminimas:
Tešlą atšildyti.
Cukrų sumaišyti su aguonomis.
Razinas išplauti ir leisti išdžiūti.
Sviestą išlydyti.
Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytu sviestu, apibarstyti (gausiai) aguonų – cukraus mase, pabarstyti razinomis.
Kiekvienas ritinėlis vyniojamas iš 2-3 kaip aukščiau išvardinta paruoštų lakštų.
Negailėkite sviesto, nes kitaip bus sausas.
Susuktus tešlos ritinėlius sudedame į kepimui skirtą formą ir kepame iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus.
Patikėkite, kas nežino tikrojo šimtalapio recepto, skonio neatskirs.
Skanaus!
Mama Julija