Vasaros pradžiai: gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas

Trijų vaikų mamos Saulės nekepto pyrago receptas. Kaip ji pati sako, pyragas būna gaivus ir pusiau "dietinis".

Reikės:

- 2 pakelių sausainių „Gaidelis" ir 1 pakelio šokoladinių sausainių „Selga";

- 1 kg varškės (geriau riebesnės);

- 2 citrinų ir 1 citrinos žievelių;

- 0,5-1 puodelio cukraus(kas mėgsta saldžiau, gali dėti ir daugiau);

- 3 saujos razinų;

- 100 gramų lazdyno (arba kitokių) riešutų;

- 3-4 šaukštai grietinės;

- truputį pieno sausainiams mirkyti.

Pirmiausia reikia pasidaryti varškės kremą:

Varškę suberiame į kombainą, sudedame grietinę, suberiame cukrų, išspaudžiame dvi citrinas ir nutarkuojame vienos iš jų žievelę. Tuomet viską išsukame (masė gaunasi labai tiršta ir netolygi).

Riešutus susmulkiname peiliu arba kombainu (tačiau nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti) tuomet suberiame į varškės masę, ten pat suberiame ir razinas. Viską išmaišome.

Dabar imame sluoksniuoti pyragą:

Paimame stačiakampį kepimo ar šiaip kokį indą.

Imame po vieną sausainį „Gaidelis", mirkome jį į pieną ir klojame į
indą.

Kai išklojame visą dugną, užtepame puse varškės masės.

Tuomet taip pat klojame vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais „Selga".

Kai išklojame vidurinį sluoksnį sudedame likusią varškės masę.

Tada mirkydami sausainius „Gaidelis“ piene užklojame viršutinį pyrago sluoksnį.

Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą per naktį.

Skanus, pusiau dietinis pyragas.

Puikus mano tetos receptas!

www.saulesreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis