Kotletai be mėsos: ir sveika, ir skanu

Dviejų vaikučių mama ir maisto tinklaraštininkė Jelena išbandė kotletų receptą, kuriems nereikia mėsos. Siūlome ir jums - gal tai taps mėgstamu jūsų šeimos patiekalu.

Artėjant vasarai, bent man visada norisi mėsos vartojimą sumažinti iki minimumo, todėl vis bandau pakeisti įprastus patiekalus sveikesniais ir įdomesniais.

Šiandien išbandžiau kotletukusgrikių, lęšių ir speltos dribsnių.

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:

Saulės kibinai

Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

12 kotletų reikės:

10 v.š. virtų grikių;

5 v.š. virtų lęšių;

6 v.š. plikytų speltos arba avižinių dribsnių;

4 skiltelių česnako;

1 svogūno;

Himalajų druskos, pipirų;

Mėgstamų prieskonių.

Jelenos Rimavičienės nuotr.

Gaminimas:

Kruopas sumaišyti ir įdėjus į trintuvą sutrinti iki vientisos masės.

Berti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, įtarkuoti česnaką, smulkiai pjaustytą svogūną, viską išmaišyti.

Šlapiomis rankomis formuojame nestorus kotletukus ir kepame keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Tiekiame su mėgstamomis salotomis, galima valgyti su šaukšteliu grietinės

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis