Burnoje tirpstantys vieno kąsnio keksiukai

Ir tradicinės keksiukų formos, ir vieno kąsnio keksiukai, kepti silikoninėje saldainių formelėje, o vėliau – suverti ant sumuštinių iešmelių. Tiks ir mažylio gimtadienio stalui papuošti, ir be progos – tiesiog paskanauti. Šiuos vieno kąsnio keksiukus paskaninome smulkintais lazdynų riešutais, bet puikiai tiks ir įvairios džiovintos uogos ar kiti priedai.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Pyragas-greitukas, kuris nustebins ir visko mačiusius
Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui

Mažylio receptai nuotr.

Paruošimas

1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

4. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

5. Pabaigoje į tešlą įmaišykite džiovintas uogas ar kitus priedus.

6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils.

7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20-25 min., kol patikrinus įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.

8. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti kokosų, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais ar apipurkšti plakta grietinėle, švenčių proga - papuošti įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiais „M&M's" ir kt.

Šios tešlos užteks 10-12 keksiukų. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2-3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams – 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių. Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis