Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Naminiai šokoladiniai saldainiai: nepatikėsite, kaip tai paprasta

Namuose gaminti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu kuo puikiausiai jaučiasi tiek saldžių vaišių, tiek valgomos dovanos vaidmenyje. Sušokę į dailią dėžutę, kaspinėliu perrišti jie ne vieną smagurį maloniai nustebins. Pavojingai skanūs ir greitai pagaminami - ko daugiau reikia?

Greiti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu

Formelių, saldainiams pagaminti reikia formelių! Bet šiandien su jomis jokios bėdos - tuose pačiuose prekybos centruose netrūksta silikoninių formelių saldainiams, tinka ir silikoninės formelės ledukams, dar vienas variantas - mini keksiukų kepimo forma, tik į ją tiesiai šokolado nepilkite, išklokite specialiais popierėliais.

Ir dar - šokoladą saldainiams naudokime kuo kokybiškesnį - šokoladas kepiniams šiuo atveju nepageidautinas. Eime gaminti!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš švenčių stalą ir tinka dovanai
Vaizdo įrašas apie tai, kaip iš tiesų atrodo Kalėdos, kai namuose yra mažų vaikų

27 saldainiams reikės:

50 g balto šokolado;

90 ml žemės riešutų sviesto;

200 g juodo arba pieniško šokolado (tinka ir akytas);

saujos nesūdytų, sutrupintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu:

1. Garuose ištirpiname baltą šokoladą kartu su žemės riešutų sviestu - didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant ugnies, ant jo dedame mažesnį indą su šokoladu ir riešutų sviestu - taip, kad mažesnio indo dugnas nesiliestų su didesniame puode esančiu vandeniu, bet nuo jo kaistų. Sumaišome ir atidedame į šoną, kad kiek atvėstų - nesibaiminame, ši skani masė greitai nesustings.

2. Tuo tarpu tokiu pačiu būdu - ant garų, retkarčiais pamaišydami ištirpiname juodąjį arba pienišką šokoladą.

3. Dabar arbatiniu šaukšteliu sluoksniuosime saldainius į formeles - pradėsime ir baigsime šokolado sluoksniais, į vidurį dėsime žemės riešutų ir baltojo šokolado sluoksnį. Visi sluoksniai turės būti daugmaž vienodo dydžio, pavyzdžiui, mano formelėse telpa 3 sluoksniai po arbatinį šaukštelį.

Dėmesio! Sudėjus 2 pirmuosius sluoksnius - šokolado ir žemės riešutų, saldainius įdėkime 2-3 min. į šaldiklį - tai padaryti nebūtina, bet taip suformuosite dailesnius saldainukus. Ant pašaldytų 2 pirmųjų sluoksnių dedame trečiąjį sluoksnį - šokolado. Jei mūsų saldainių paradinė pusė yra ant dugno (taip dažniausiai sugalvotos silikoninės formelės saldainiams), su saldainukais nieko daugiau nebedarome - dedame į šaldiklį ir paliekame 15 min. kad visiškai sustingtų.

Jei saldainių paradinė pusė viršuje - ją apibarstome žemės riešutų trupiniais ir tik tada dedame į šaldiklį. Prieš patiekdami, šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu atšildome iki kambario temperatūros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?