Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Kaip namuose pagaminti bulvių traškučių

Kaip pasigaminti namuose bulvių traškučių, kurie, net nėra abejonės, būtų gerokai sveikesni už parduotuvėje perkamus.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

 Reikės:

  • apie 500 ml aliejaus gruzdinimui,

  • 300 g nuskustų bulvių,

  • druskos pagal skonį,

  • Provanso žolelių.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame naminius bulvių traškučius:

  1. Bulves supjaustome kuo ploniau: 1-3 mm storio reikelėmis ir sumetame į ledinį vandenį - kad būtų kaip reikiant šalta, aš į vandenį pridedu ledukų iš šaldiklio. Po kelių minučių bulves ištraukiame ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

  2. Didelėje gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų iki 190 laipsnių.

  3. Dedame bulves į keptuvę mažomis porcijoms ir gruzdiname 3-5 minutes, kol bulvytės taps traškios ir auksinės. Kiaurasamčiu išgriebiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname.

  4. Prieš dedant kitą bulvyčių porciją, leidžiame aliejui vėl kaip reikiant įkaisti.

  5. Naminius bulvių traškučius apibarstome atsargiai įtrindami druska bei Provanso žolelėmis ir mėgaujamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?