Gardūs kepsniai su žolelėmis
Lauke kepami Labai skanus tinginys
Patiekalas su varškės sūriu, kuris jus maloniai nustebins
Bet grįžtam prie kepsnių - šiandien pristatau savo mėgstamiausią kepsniukų receptą: kiaulienos sprandinės kepsnius su Provanso žolelėmis. Mes juos paprastai kepame supjaustę į kepsnius ant grotelių, tačiau lygiai taip pat galima užmarinuoti ir gabalėlius šašlykui. Aliejus ir žolelės puikiai suminkština mėsą, iškepusi ji būna gardi, nors liežuvį praryk, pamėginkite!
Užmarinuoti 1,5 kg sprandinės reikės:
8-9 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų),
2-2,5 šaukštelių druskos;
2 šaukštelių Provanso žolelių;
juodųjų pipirų.

Mėsytę supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais ir kiek pamušame su plaktuku mėsai.
Apiberiame druska, žolelėmis, pipirais, pilame aliejų ir gerai išmaišome - geriausiai tai padarysime rankomis.
Uždengiame ir statome į šaldytuvą 1-2 dienoms.