Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Gardus mėsos kepsnys, kuris iškepa minkštas

Gryname ore ruošti valgiai - vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke - nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą.

Gardūs kepsniai su žolelėmis

Lauke kepami Labai skanus tinginys
Patiekalas su varškės sūriu, kuris jus maloniai nustebins

Bet grįžtam prie kepsnių - šiandien pristatau savo mėgstamiausią kepsniukų receptą: kiaulienos sprandinės kepsnius su Provanso žolelėmis. Mes juos paprastai kepame supjaustę į kepsnius ant grotelių, tačiau lygiai taip pat galima užmarinuoti ir gabalėlius šašlykui. Aliejus ir žolelės puikiai suminkština mėsą, iškepusi ji būna gardi, nors liežuvį praryk, pamėginkite!

Užmarinuoti 1,5 kg sprandinės reikės:

8-9 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų),

2-2,5 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių Provanso žolelių;

juodųjų pipirų.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Mėsytę supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais ir kiek pamušame su plaktuku mėsai.

Apiberiame druska, žolelėmis, pipirais, pilame aliejų ir gerai išmaišome - geriausiai tai padarysime rankomis.

Uždengiame ir statome į šaldytuvą 1-2 dienoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?