Kaip šventiniam patiekalui, naminiams ledams aš dedu labai riebų pliusą dėl to, kad juos galima paruošti gerokai iš anksčiau.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Gaminame naminius dažus, skirtus piešti pirštais
Gaminame naminius guminukus
Prieš pat šventę darbai kaip pasiutę puola iš visų pusių, o čia štai išsitrauki iš šaldiklio ir turi nuostabų naminį desertą. Net pasididžiuoti truputį galima... Va taip aukštai iškėlus galvą telieka išdėlioti ledus į indelius!
Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės:
900 ml plakamosios grietinėlės (36% riebumo);
1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)

Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai.
Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir po 2-3 valandų jau galime mėgautis ledais!
Vienintelis trūkumas, kad šie ledai, ilgesnį laiką išbuvę šaldiklyje labai stipriai sušąla ir sunkiai dalinasi - todėl geriausia juos šaldyti vienam kartui skirtomis porcijomis. Tokią porciją ištraukite 15-20 min. iki patiekiant, kad kiek atitirptų.
Nors šie naminiai ledai labai gardūs ir vieni, bet jų tikrai nesugadins šviežios ar šaldytos uogos, vaisiai ar truputis juodo šokolado. Išbandykit, nepasigailėsit!