Skanūs naminiai saldainiai „Karvutė"

Minkšti, švelnūs ir labai skanūs saldainiai, kvepiantys kondensuotu pienu ir primenantys senuosius "Karvutės" saldainius.

Gaminti užtruksite apie 30 minučių.

Reikia:

- 3 šaukštai kondensuoto sutirštinto pieno (tinkamiausias natūraliausias, pagamintas iš pieno ir cukraus, be papildomų riebalų ar kitų priedų);

- 100 ml 20 procentų grietinėlės;

- 100 gramų rudojo cukraus + 30 gramų vanilinio cukraus. Jei neturite rudojo cukraus, tiks ir baltasis;

- 30 gramų grietinėlės sviesto.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

Gaminimas

Į puodą su storu dugnu supilame cukrų, kondensuotą pieną ir grietinėlę.

Dedame ant stiprios ugnies ir maišome šaukštu tol, kol užvirs.

Užvirus sumažiname ugnį iki mažiausios ir nuolat maišome, kad nepridegtų.

Pridedame sviesto.

Dabar maišyti galima rečiau, bet nuo viryklės nueiti negalima.

Viską virti maždaug 25-30 minučių. Tada nuimama nuo orkaitės ir supilame į formeles. Galima prieš į jas įkloti kepimo popieriaus, kad po to būtų lengviau išimti.

Galima pilti ir į vieną formą, tada sustingus reiks susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Leidžiame atšalti iki kambario temperatūros, o tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Iš šio kiekio išeina 220 gramų saldainių.

Galima pridėti riešutų arba razinų, jei jas mėgstate.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis