Citrininis keksas su spanguoliniu įdaru mamos receptas

Šį deserto receptą į konkursą atsiuntusi Regina sako, kad labai mėgsta gaminti vaikams. Ir ne tik jiems. „Man labai patinka žaisti virtuvėje. Aš pati - amžinas vaikas" - sako moteris.

Ko reikia keksui?

- 300 gramų miltų;

- 200 gramų cukraus;

- 90 mililitrų sutirštinto pieno;

- 4 kiaušinių;

- 180 gramų sviesto;

- 1 v. š. vanilinio cukraus;

TAIP PAT SKAITYKITE:

Atsiųsk vaiko mėgstamiausią desertą ir laimėk dovanėlę!

- 3 vienetų citrinos;

- 150 gramų džiovintų spanguolių;

- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

100 gramų cukraus pudros.

Kaip gaminti?

Pirmiausia pasiruošti įdarą - smulkintuvu sumaišyti vieną citriną kartu su 100 g cukraus ir džiovintomis spanguolėmis.

Nešaltą sviestą išsukti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišyti su gerai išplaktais kiaušiniais, pusės citrinos sultimis ir sutirštintu pienu.


Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, supilti į skystą masę ir gerai išmaišyti.

Į sviestu pateptą formą supilti pusę tešlos, dėti įdaro ir užpilti vėl tešla.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 45 min.

Aplieti cukraus pudros ir citrinos glaistu.

Aš papuošiau keksą ežiuku, skanaujančiu bruknes. Vietoj spanguolių ir bruknių galima naudoti raudonus serbentus, ar kitas uogas.

Regina Račkauskienė

Regina dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis